Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 09 Haziran 2020, Salı 09:34 tarihinde eklendi. 643 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nin yollarını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yazılı olarak cevaplaması istemi ile yazılı soru önergesi vererek Kırklareli’nin yollarını sordu.
Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nin yollarını sordu  

Vecdi Gündoğdu’nun soru önergesi şöyle; “Kentlerin gelişmişlik düzeyinin bir göstergesi de ulaşım imkânlarının hızlı, kaliteli ve güvenli olmasıdır. Kırklareli İlimizi komşu illerimize bağlayan yollarının yetersizliği ve standart dışı imalatlar, yağmurlar sonrası ortaya çıkan çukur ve yol bozuklukları vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmeye başlamıştır. Ayrıca, bozuk ve standart dışı yollar araçlarda ciddi hasarların meydana gelmesine, ekonomik kayıplar yaşanmasına neden olmaktadır. Kırklareli ve Edirne halkının en önemli ulaşım güzergahlarından birisi olan ve 2013 yılında projesi başlayan, 2016 yılında ihalesi yapılan Kırklareli-Edirne Bölünmüş Yolu 7 yıldır hala tam olarak bitirilememiştir.  Bu doğrultuda; 1- 18 yıldır Kırklareli’nin karayolu ve demiryolu ulaşımını modernleştiremeyen, ulaşım güvenliğini sağlayamayan AKP Hükümetlerinin yeni göreve gelmiş bir bakanı olarak, Kırklareli’nin iç yolları ve komşu illerle bağlantısını sağlayan karayolları ve demiryollarında hangi çalışmaların, ne kadar sürede yapılması planlanmıştır? 2- 18 yıllık AKP iktidarlarınız döneminde görmezden geldiğiniz, ihmal ettiğiniz Kırklareli halkının en önemli ulaşım güzergahlarından birisi olan ve 2013 yılında projelendirilen, 2016 yılında ihalesi yapılan Kırklareli-Edirne Bölünmüş Yolu tam olarak ne zaman bitirilecek ve güvenli bir şekilde hizmete açılacaktır? “

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek