Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Mart 2020, Pazartesi 10:43 tarihinde eklendi. 454 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Bilgin’den kütüphane mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kütüphane Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Bilgin’den kütüphane mesajı  

Vali Bilgin, mesajında, kütüphanelerin, insanlığın bilgi birikiminin muhafaza edildiği ve gelecek nesillere aktarıldığı kültür evleri olduğunu belirtti.

Bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği sağlayarak her yaştan insana sunan kütüphanelerin insanlığın en önemli hazineleri, en önemli kültür mirasları ve eğitim kurumları arasında sayıldığını ifade eden Bilgin, kütüphanelerden herkesin yararlanması gerektiğini kaydetti. 

Vali Bilgin, mesajında şunlara yer verdi:

"Bugün, teknolojinin de gelişmesiyle kütüphanelerde muhafaza edilen binlerce, yüz binlerce kitap, elektronik materyaller içinde korunabilmekte, yine aynı imkanlar sayesinde, her türlü bilgi, saniyeler içinde dünyanın farklı yerlerindeki geniş kitlelere ulaştırılabilmektedir. Gelişmiş ülke insanlarının kitap okuma oranlarının çok yüksek olduğunu, okuyan toplumların edindikleri bilgileri bilim ve teknolojiye çevirerek bunları ekonomilerine yansıttıklarını görüyoruz. Toplum olarak, daha fazla okuma alışkanlığı edinmeleri için çocuklarımızın kütüphanelerden faydalanmalarını sağlamak ve onlara en iyi arkadaşın kitap olduğunu en başta kendimiz örnek olarak göstermeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Şubat 2020 tarihinde açılışını yapmış olduğu ve 4 milyondan fazla basılı eserin yer aldığı Millet Kütüphane'si bu anlamda vatandaşın hizmetine sunulan büyük bir hazinedir."

Haber:  Ertan BAYER

Fotoğraf: Kırklareli Valiliği

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek