Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 20 Mart 2020, Cuma 09:12 tarihinde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu, corona virüsüyle ilgili soru önergesi verdi

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, tüm dünyaya hızla yayılan ve ülkemizde de vaka sayısının arttığı corona virüsüne karşı vatandaşın ekonomik kaygılarının giderilmesi gerektiğini söyledi.
Vecdi Gündoğdu, corona virüsüyle ilgili soru önergesi verdi  

Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yanıtlaması için soru önergesi verdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu yaptığı açıklamada “Dünya çapında ve ülkemizde yaşadığımız Corona Virüs salgınında öncelikle yaşamsal tedbirler eksiksiz alınmalı ve alınmasına da devam edilmelidir.

Virüsten korunmada bireysel tedbirlerin en başında vatandaşlarımızın mutlaka vücut direncinin kuvvetli olması büyük önem arz etmektedir.

Bireyin vücut direncinin en önemli düşmanının ise stres ve kaygı olduğu tüm uzmanlar tarafından kabul edilmektedir.

Vatandaşların ekonomik kaygılarını biraz olsun giderebilmek amacıyla tedbirler süratle alınmalıdır.

Bu doğrultuda; 1-11 yıldır toplanmayan, Ekonomik ve Sosyal Konseyin bir an önce toplanmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?, 2-Çalışan, emekli, esnaf, çiftçi, işsiz olmak üzere tüm kesimleri ekonomik çalkantıdan korumak ve vatandaşların yaşamsal tedbirlere uyum maliyetini azaltmak için bir Aile Sigortası getirme çalışmanız var mıdır, yoksa bu konuda neler yapacaksınız?,3- Olağanüstü koşullarda kullanılmak üzere İşsizlik Sigortası’ndan yararlanma şartlarının yeniden düzenlenmesi konusunda neler yapıyorsunuz?,4- Yaşanan durgunluk nedeniyle zora düşecek esnaf ve KOBİ’lere yönelik vergi ve sigorta primleri ertelenmesini ve Sicil Affı çıkarılması konusunda çalışmalarınız var mıdır, varsa neler yapılacak?,5-  Belediyelerin ve dağıtım şirketlerinin su, elektrik ve gaz faturalarının ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle kesme işlemlerinin durdurulması, ödeme yapılmadığı için kesilen su, elektrik ve gaz yeniden bağlanması konusunda neler yapıyorsunuz?”

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek