Şike operasyonunda Adli Kontrol Şartı çıktı
Sendika temsilcileri belli oldu
Liselerarası İngilizce Münazara Yarışması gerçekleşti
Yarın elektrik kesintisi var
Bu haber 06 Mart 2020, Cuma 09:26 tarihinde eklendi. 702 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BUL-GÖÇ ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Lüleburgaz Bulgaristan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(BUL-GÖÇ) ve Lüleburgaz Türk Ocakları tarafından Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yıldırım’ın katılımıyla konferans verildi.
BUL-GÖÇ ilk etkinliğini gerçekleştirdi  

Derneğin olağan genel kurulunu tamamladıktan sonra gerçekleştirdiği ilk etkinlik, Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde yapıldı. Konferans öncesinde katılımcılara Marteniçka(Mart ipi)hediye edildi. Program öncesinde Lüleburgazlı Araştırmacı Yazar Mustafa Gültekin, Balkan Savaşlarındaki fotoğraf koleksiyonunu katılımcılarla paylaştı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Dernek Başkanı Yüksel Mert, katılımcılara bilgiler verdi. Mustafa Gültekin’in sunumunun ardından Doç. Dr. Bülent Yıldırım, Türk tarihi, Türklerin tarihte bulunduğu ilk göçler, Türk kavimlerinin göçleri, Balkan göçleri konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek