Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 01 Şubat 2020, Cumartesi 17:31 tarihinde eklendi. 6833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdal Karakuş Doğa’daki Ortaklığından Ayrıldı!

2014 yılında Lüleburgaz’daki ilk özel okul projesini, büyük zorlukların üstesinden gelerek hayata geçiren ve bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar ile öğrencilerini başarıdan başarıya koşturan Erdal Karakuş için Lüleburgaz Doğa Koleji defteri kapandı.
Erdal Karakuş Doğa’daki Ortaklığından  Ayrıldı! Meslek hayatına ODTU Fizik bölümündeki yüksek lisansı sırasında başlayan Erdal Karakuş, Lüleburgaz’da 1997-2007 yılları arasında Lüleburgaz Bizim Dershanesinde fizik öğretmeni ve kurucu ortağı olarak, 2007-2013 yılları arasında da Fen Bilimleri Dershanesinde fizik öğretmeni ve kurucu ortağı olarak çalıştı. Karakuş, 2010 yılında başlayan uzun bir sürecin sonunda 2013 yılında Milli Emlak Müdürlüğü’nden 12 dönümlük Özel Okul Arsasını kiralayarak, hazine arsası üzerine tarım dışı ilk büyük çaplı yatırım gerçekleştiren yatırımcı olmuştu.

2014 yılında eğitim öğretime başlayan Lüleburgaz ve 2018 yılında eğitim öğretime başlayan Çerkezköy Doğa Kolejlerinin kurucusu Erdal Karakuş vizyonu, eğitime bakış açısı, öğrenci, öğretmen ve velilerine yaklaşımı ve karakteri ve kişiliği ile eğitim camiasında bilinen ve sevilen bir eğitimciydi. Öğrencilerinin akademik başarısının yanı sıra yabancı dil, karakter, beceri ve öz öğrenme gibi öğrencilerin, kişisel gelişimleri ile çok yönlü gelişimlerini de göz önünde bulunduran çalışmaları ile biliniyordu.

Erdal Karakuş’a Neden Çekildiğini Sorduk?

“Öncelikle şunu söyleyeyim ben çekilmeyi hiç ama hiç istemedim. Ben eğitimciyim ve aynı zamanda gerçek bir eğitim gönüllüsüyüm bir işkoliğim. Çalışma arkadaşlarım en geç saat 17.00 de evlerine gider ben kalıp saat 20.00 ye çalışırdım. Her hafta, her öğrencimin durumunu tek tek, ders ders ele alıp hakkında rapor yazar çalışma planlardım. Öğrencilerimin elde ettiği her başarıdan çok büyük keyif alırdım. 24 yıldır Trakya’da yaşıyorum. Lüleburgaz’daki 24 yıllık meslek yaşamıma baktığınız zaman burası

benim üçüncü kurumum. Özel sektörde eğitimcilerin her yıl kurum değiştirdiği göz önünde bulundurulduğunda 24 yılın istikrar açısından çok önemli bir süre olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte ben zaten yine de Doğa’dan hiç çekilmek istemedim ancak ortaklı yapıları sürdürmek her zaman mümkün olamayabiliyor. 2018 yılında ekonomide, özellikle döviz kurlarındaki çalkantı ile başlayan bir süreç var biliyorsunuz. Maalesef önümüzdeki aylarda özel okullarla ilgili daha da sıkıntılı haberler duyacağız. Hali hazırda özel okulların bir kısmı bu süreçte zarar gördü veya görmek üzere. Çünkü ortaya çıkan ekonomi tablosu, velilerimizi ve kurum sahipleri olarak bizleri de olumsuz olarak etkiledi ve etkilemeye de devam ediyor. Bu süreçte, üzülerek söylüyorum, her iki ortağımda kendi ticaretlerinde zor duruma düştüler ve ben onlardan yardım alamadım. Ben neyim var neyim yok maddi manevi her şeyimi okuluma verdim ve buraya kadar getirdim. Bu süreçte ortaklarım hisselerini satmak istediler hisselerini almak için birçok yatırımcı buldum masaya oturttum. Ancak yatırımcılarla ortaklarım bir şekilde anlaşamadılar. Bir hafta önce on gün önce bir ortağım ani bir kararla ben okulları devralmak istiyorum dedi. Ben devretmek istemedim ancak ortaklar arasındaki böyle bir sıkışmanın öğrencilerimin ve öğretmenlerimin geleceğini oldukça olumsuz yönde etkileyeceğini görünce bir eğitimci duyarlılığı ile ikinci çocuğum gibi gördüğüm okulumun hisselerini, bütün kişisel çıkarlarımı arkada bırakarak devretmekten başka çare olmadığını gördüm. Şu an 31 Ocak 2020 Cuma günü itibarı ile hem Lüleburgaz hem de Çerkezköy Doğa Koleji’ndeki ortaklıklarımdan ve görevlerimden ayrılmış bulunuyorum. O gün kurumda bulunan çalışma arkadaşlarımla vedalaşma fırsatı buldum. Diğer arkadaşlarımla da iletişim gruplarımızdan şu mesajı paylaştım; Merhaba Sevgili Doğa Ailem, Ben bir güzellik yarattım. Mutlu öğretmen, çalışan ve öğrencilerin olduğu hepimize ait bir okul ekosistemi yaratmaya gayret ettim. Doğa'nın yaşadığı süreçler bizleri de etkiledi. Okulumuzun devamlılığı ve selayeti açısından ben ortaklığımdan ayrılmak durumundayım. Sizleri tanımak sizlerle çalışmak çok keyifliydi. Hepinize iş yaşamınızda başarılar diliyorum. Lütfen çocuklarıma iyi bakın hepsini yanaklarından öpüyorum.”

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bundan sonraki süreçte her iki okuldaki yönetici arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve diğer çalışma arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitiyorlar. Doğa’nın muhteşem eğitim felsefesini ve sistemini en iyi şekilde özverili bir şekilde uygulamaya devam etsinler.

Bu süreçte, işim nedeni ile en çok onları ihmal ettiğim halde onlar asla bana olan desteklerini çekmediler. Bütün sıkıntılı süreçlerimde hep yanlarımda oldular zor anlarımda hep onları yanımda hissettim. Eşim Dilek Karakuş’a ve oğlum Doğaç Karakuş’a çok teşekkür ediyorum.

Tüm eğitim camiasının bu zor günleri en kısa sürede atlatmalarını diliyorum.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek