Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 29 Kasım 2019, Cuma 09:21 tarihinde eklendi. 607 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vecdi Gündoğdu Kırklareli’nde yaşanan çevre tahribatını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sanayi tesisleri, çiftlik ve hayvansal atıkların ekolojik dengeyi bozduğu Kırklareli’nde yaşanan doğa tahribatına karşı alınan tedbirleri sordu.
Vecdi Gündoğdu Kırklareli’nde yaşanan çevre tahribatını sordu  

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yazılı olarak şu soruları yöneltti;

“Kırklareli ilimiz ormanlık alanlarla kaplı, sınırları içerisinde Ergene Nehri ve Rezve Deresi geçen, sulak verimli tarım alanlarıyla hayvansal ve tarımsal üretiminde söz sahibi olan bir ilimizdir.

Kırklareli ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren sanayi tesislerin, işletmelerin ve hayvan çiftliklerinin atıklarının çevreye ve canlı yaşamına zarar vermemesi bölgede yaşayan vatandaşlarımız için yaşamsal önem taşımaktadır.

Bölgemizde gerek denetimlerin ve bilgilendirmelerin yetersizliği, gerekse işletme sahiplerinin özensiz çalışmaları sonucu atıkların disipline edilmemesi özellikle Kırklareli merkez köyleri, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerimiz köylerinde canlı yaşamını ekolojik  dengeyi tehdit etmektedir.

Bu doğrultuda;

1-Bakanlığınızın canlı yaşamının tehdit altında olduğu anılan bölgelerde büyükbaş hayvan çiftliklerin atıklarının disipline edilmesi, bölgede meydana gelebilecek canlı yaşamını tehdit edebilecek olaylara meydan vermemek için hangi önlemleri alıyorsunuz?

2-Bakanlığınızın yaptığı tüm çalışmalara rağmen anılan bölgelerde son bir ay içerisinde canlı yaşamını tehdit eden bir kirlilik tespit edilmiş midir, edildi ise kirliliğin zararlarının azaltılması ve sorumluların cezalandırılması konusunda neler yapılmıştır?

3-Bakanlığınız olarak son 5 yıl içerisinde bölgemizde faaliyet gösteren işletmelerden hangilerine çevreyi kirlettikleri için cezai işlem uygulanmıştır, cezai işlemlere rağmen çevreyi kirletmeye ısrarla devam eden işletmeler var mıdır, var ise hangi şirket ve işletmelerdir bunlarla ilgili hangi tedbirleri alacaksınız? “

Buğra KAYA

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek