Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 26 Kasım 2019, Salı 09:23 tarihinde eklendi. 2842 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çocuklarda Sonbahar Hastalıkları

Lüleburgaz Özel Bir Nefes Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Arslan, çocuklarda sonbahar hastalıkları ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Çocuklarda Sonbahar Hastalıkları  

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Arslan, yaptığı açıklamada “Ani ve ciddi ısı değişiklikleri solunum yollarının savunma sistemini bozarak taşıyıcısı özellikle küçük çocuklar olan bazı virüslerin üst solunum yollarına kolayca yerleşmesine ve kalabalık ortamda kolayca yayılmasına yol açmaktadır. Sonbaharda sık karşılaşılan enfeksiyon hastalıkları; nezle, grip gibi viral enfeksiyonlar, özellikle bu enfeksiyonların zemin hazırladığı orta kulak iltihabı, akut sinüzit, zatürre ve küçük çocuklarda akut bronşiyolittir.

Soğuk algınlığı; Hem çocuklar hem de yetişkinlerde en sık görülen soğuk algınlığı, virüslerle oluşan hafif seyirli bir hastalık. Soğuk algınlığının, hapşırma, boğazda yanma, ağrı, karıncalanma, burun akıntısı ve tıkanıklığı ile öksürük gibi belirtileri oluyor. Korunmak için ise; el hijyenine dikkat etmek, sağlıklı ve düzenli beslenmek, özellikle C vitamini içeren sebze ve meyveleri ihmal etmemek, kapalı ve kalabalık mekanlardan olabildiğince kaçınmak, uykusuz kalmamak gerekiyor.

Sonbahar mevsiminde burun tıkanıklığı, burun akıntısı, öksürük ve hapşırma gibi alerjik rahatsızlıklar görülebiliyor. Bu alerjilerde ateş, halsizlik gibi enfeksiyon belirtileri olmuyor. Sonbahar alerjisine hava değişimi, havanın rutubeti, viral enfeksiyonlar yol açıyor. Alerjenlerden korunmak için de burnu kapatan maske takmak ve tıbbi tedavi yeterli oluyor. Alerjiler bazı çocuklarda yaklaşık 7 yaşından itibaren hafifleyebiliyor. Geç yaşlarda başlayanlarda ise genellikle ergenlikte son bulabiliyor.

Çocuğunuzu sonbahar hastalıklarından korumak için; Çocuklarınıza el yıkama alışkanlığı kazandırın, Doğru beslenme düzenini kurun ve bol su içmesini sağlayın, Öksürürken veya hapşırırken ağızlarını dirsekleri ile kapatmaları gerektiğini öğretin, Çocukları ve bebekleri kalabalık ortamlara sokmayın, hasta olduğu bilinen kişilerle temas etmesini engelleyin, Doktor kontrolünde vitamin ve mineral desteği verin, Uyku düzenine özen gösterin, Çok kalın ya da çok ince kıyafetlerden kaçının.”

 Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek