Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 15 Kasım 2019, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 800 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Terörü protesto eden CHP’liler BERAAT etti

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’ne Mart 2016 tarihinde görevde olan İlçe Başkanı Özgür Kaya ve 9 ilçe yöneticisine geçtiğimiz günlerde 14 Mart 2016 tarihinde Türk Bayrakları ile Terörü protesto ettikleri için gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet etmekten dolayı Kamu Davası açılmıştı. CHP dün saat 10.30’da Lüleburgaz Adliyesi’nde görülen dava yoğun bir katılım gösterdi.
Terörü protesto eden  CHP’liler BERAAT etti Haklarında dava açılan CHP’liler Avukatları aracılığı ile yaptıkları savunmalarında; “Bu etkinliği düzenlemedim ve yönetmedim. Ülkemizdeki terör eylemleri nedeniyle hayatlarını kaybeden gençlerin ve yüzlerce insanın sakat kalmaları ve yaralanmalarını protesto amaçlı anayasal hakkımı kullanarak demokratik mallarına zarar vermediğim gibi kolluk güçleri dahil kimseye fiili saldırıda da bulunmadım. Kolluk güçleri gösteri yapmamamız ve dağılmamız için herhangi bir uyarıda bulunmamışlardır. İnsanların nasıl ki alkışlamaları bir haksa protesto etmeleri de barışçıl olmak kaydıyla hak ve özgürlük kullanımıdır. Ayrıca barışçıl bir gösteriye katılmam nedeniyle izinsiz bile olsa hakkımda dava açılması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırıdır. Ayrıca biz saat 12.30 sonrası basın açıklamasına katıldık. Ama iddianamede ve içerikte 14.15 yazıldığı görülmektedir. Bu dahi soyut iddiaların olduğunu göstermektedir. Ayrıca biz yürüyüş yapmadık. Basın açıklaması yapılan yere arkadaşlarımızla birlikte gittik. Yüzlerce kişi bu basın açıklamasına katıldı. İçlerinden cımbızla çekilmiş gibi 8-10 kişiye dava açılması da hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Biz vatandaşlarımızın ölmesine tepki gösterdik ve Türk bayrağı etrafında toplandık. Devletimizin yanında olduğumuzu ve terörü lanetlediğimiz bir basın açıklamasına katılmamızın suç olduğunun iddia edilmesi de evrensel hukuk normlarına da aykırıdır. Nitekim AİHM’nin, sırf izinsiz ama barışçıl bir gösteriye katılmalarından ötürü göstericiler hakkında dava açılmaması ve göstericilerin bir ceza tehdidine maruz bırakılmamaları gerektiğine ilişkin kararları vardır. Kaldı ki; İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi, göstericilerin şiddet kullanmadıkları durumlarda ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin 11 inci maddesi ile güvence altına alınmış olan toplantı yapma özgürlüğü amacından yoksun bırakılmayacaksa yetkililerin toplantılara belirli bir ölçüde tolerans göstermeleri gerektiğine karar verilmiştir.” Açıklamasında bulundu.

Görülen yargılama sonunda haklarında dava açılan 10 kişi bu davadan  beraat etti.

Yürüyüşün yapıldığı tarihte CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı olan Özgür Kaya’da yaptığı açıklamada; “Hakkımızda açılan Bayrak taşıyarak Terörü Protesto etmek için izinsiz yürüyüş gerekçesiyle açılan dava ilk celse de BERAAT’la sonuçlandı.

Bu karar Bayrak Taşımanın ve Terörü Protesto etmenin SUÇ SAYILAMAYACAĞINI hukuk tarihimize altın harflerle kaydetmiş ve tüm milletimizin Türk Adaletine güvenini bir kez daha perçinlemistir. Bu haklı davamızda yanımızda olan değerli avukatlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, parti yöneticilerimize, üye ve delegelerimizle birlikte, kalbi vatan ve bayrak sevgisiyle dolu adalet eşitlik ve özgürlük isteyen tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek