Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Ekim 2019, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 1050 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündemli toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün Parti binasında yapıldı. Yapılan toplantıda daha önceden belirlenen 7 gündem maddesi görüşüldü.
CHP’de gündemli toplantı  

 CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Azizi Üstünalp’in yönettiği toplantıda İl Genel Meclisi çalışmaları, seçim takvimi ABD Başkanı Trump’un mektubu, Sirkeci ve Haydarbaşa Tren Garı Depo ihaleleri,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 8 Kasım  Lüleburgaz’ın Kurtuluşu ve parti aidatları görüşüldü.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz  Üstünalp, Pazartesi toplantıların artık gündemli olacağını ve sataşmalara izin verilmeyeceğini söyledi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda ki Pazartesi toplantısında ilk konuşmayı CHP’li Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin yaptı.

 

Kırklareli İl Genel Meclisi’nde toplam 24 İl Genel Meclis Üyesi’nin bulunduğunu belirten; “Kırklareli İl Genel Meclisi’nde bulunan 24 İl Genel Meclisi’nden 15’i CHP’li, 8’zi AKP’li, 1’i de MHP’li.  2018 yılında 70 milyon TL olan İl Genel Bütçesi bu yıl 81 milyon oldu.  Bu bütçesinin yaklaşık yüzde 10 ila 15’i kadarı yatırımlara gidiyor. Kırklareli geneline dağıtılıyor. Bu da nüfus ve köy sayısına göre veriliyor. Kırklareli genelinde köylere de beldelere yapılan tüm yatırımların bütçesini CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri’nin çıkarmasına rağmen AKP’li İl Genel Meclis Üyeleri sosyal medyada ödenekleri kendileri çıkarmış gibi paylaşım yapıyorlar” dedi.

 

Saygun Ersin daha sonra kalem köylere dağıtılan paraları söyledi. Saygun Ersin’in konuşmasının ardından söz alan Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz’da yaptığı konuşmada; “Ahmetbey ile Tekirdağ Saray’a bağlı  Sofular köyü arasında 2,5 kilometre bozuk bir yol yıllardan beri yapılmıyor. Bu yolu yaparsanız çok faydası olacak” dedi.  İl Genel Meclis Üyesi Saygun Ersin de konu ile ilgili gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi.

 

Saygun Ersin’in konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aizi Üstünalp, seçim takvimi hakkında açıklamada bulundu. Aziz Üstnalp; “Seçmen listelerinin asıldığını belirterek 98 üyenin ikametgah adresi yok 6 bin 350 üyenin 2 bin tanesinin telefon numarası partimizde kayıtlı değil. Bunlara mesaj gitmiyor. Bu üyelerimizde telefon numaralarını partimize güncelletsin” dedi.

 

Ülke gündemi ve yerel gündem üzerine de konuşmasını devam ettiren CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp; “ABD Başkanı Trump’un mektubunu okuduk. Devlet dilinden uzak bir mektup. Bu mektuba karşı maalesef dünyaya karşı mahcup olduk. Ülkeyi yönetenler  1964 YILINDA İsmet İnönü’nün İngilizler’in mektubuna verdiği cevabı okumalarını tavsiye diyorum. Bununlar ilgili Genel Merkezimiz de gerekli açıklamayı yapmıştır.  İstanbul Sirkeci ve Haydarpaşa Tren Garı Depoları ile ilgili olarak İBB’nin ihaleye girecek olan kurumlar arasından çıkartılması tamamen yasalara aykırıdır. Bunla ilgili genel merkezimiz gerekli tavrı koymuştur. Vatandaşlar da gereken cevabı İBB Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na destek olarak göstermiştir. Önümüzdeki hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacağız.  28 Ekim’de Çelenk Koyma töreni var. Biz yasal olarak müracaatımızı yapacağız. İzin verilmezse bayramdan sonra çelenk koyacağız. Cumhuriyet Bayramı’na güçlü bir şekilde katılacağız. Bunun dışında 8 Kasım kutlama programı da elimize ulaşır. Aynı gün Delege seçimlerimiz başlıyor.  8 Kasım Lüleburgaz’ın  Kurtuluş Bayramı kutlamalarına güçlü bir şekilde katılalım kortejde yerimizi alalım. Bunun da dışında partimizin giderleri bu dönem fazla aidatlarımızı ödeyelim. Aylık 1 TL’yi herkes verebilir” dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp eski İlçe Başkanı Bülent Metin’in ikazı ile 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü de kutladı.

 

CHP’de son olarak Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan söz aldı. Kayan; “AKP hükümeti ülke yönetimindeki başarısızlığını örtmek için askerlerimizin yaptığı operasyondan kendisine pay çıkarmak istiyor.  Önce sert konuşmalar yapıyor sonra geri adım atıyor. Ülkemizi de küçük düşüyor. Oysa tarihte nasıl bir dış politika izleneceğini  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şef İsmet İnönü göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi sadece Türkiye’nin değil Dünyanın ezilmiş halklarının de partisidir.  Bize en fazla örnek alan uluslar Hindistan, Cezayir ve Küba olmuştur. Bizim 68 Kuşağı’nın  Devrimcileri Küba’ya gidip yardım istediklerinde Küba Devlet Başkanı Fidel Castro kendilerine Atatürk’ü örnek aldıklarını söylemiştir.  Ama bugün ülkeyi yönetenler ülkemizi Atatürk’ün kurduğu çizgiden uzaklaştırmıştır. Bu nedenle ülkemizin acilen bu hükümetten kurtulması gerekmektedir” dedi.

 

Turabi Kayan’ın konuşmasının ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanılığı’nın 12.30’da başlayan toplantısı 13.45’te sonra erdi.

 

Ertan BAYER  

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek