Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 14 Ekim 2019, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1053 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiyatro ekibinden Gerenli’ye ziyaret

Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) tarafından Lüleburgaz’a davet edilen Bulgaristan Toplovgrad Halk Eğitim Merkezi Velko Kanev Komedi Tiyatrosu geçtiğimiz Cuma günü saat 15.00’te Lüleburgaz Belediye Başkanı Doktor Murat Gerenli’yi ziyaret etti.
Tiyatro ekibinden  Gerenli’ye ziyaret  

Ziyarete Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi  Başkanı Trifon Lambov,  Oyuncu Maya  Uzunova, LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, LUTED Tercümanı  Rıdvan Yüce katıldı.

 

Tifon Lambov yaptığı konuşmada; ; “Lüleburgaz ile 15 yıldan beri tanışıyoruz.  Buradaki Ertan Bayer ile de 2003 yılından beri arkadaşız. Lüleburgaz’ı çok seviyoruz. Son dört yıldan aralıksız tiyatro oynamaya geliyoruz. Bunun  dışında da biz ayda 2 kez Türkiye’ye alış verişe geliyoruz. Edirne’de alış veriş yapmayıp Lüleburgaz’a geliyoruz. Zaten Topolovgrad’ta da yılları önce Lüleburgaz’dan gelip yerleşen Bulgarlar var.  Onların yaşadığı sokağın ismi de Lüleburgaz sokağı. Bize burada sahne alma imkanı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de yaptığı konuşmada; “Kültürlerin ve sanatlın sınır tanımadığına inanıyorum. Topolovgrad’ta bulunan Lüleburgaz sokağı bizleri çok sevindirdi. Bununla ilgili de daha güzel çalışmalar yapabiliriz. Biz hazırız” dedi.

 

Görüşme karşılık hediye takdiminin ardından saat 15.30’da sona erdi.

 

Buğra Kaya  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek