Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 27 Eylül 2019, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 823 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AKUT Lüleburgaz’da proje gerçekleştirecek

AKUT Arama Kurtarma Derneği üyeleri, 26 Eylül 2019 Perşembe günü Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’yi ziyaret ederek proje sunumu gerçekleştirdiler.
AKUT Lüleburgaz’da proje gerçekleştirecek  

Nasuh Mahruki ve beraberindeki ekip Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür’e gerçekleştirdikleri ziyarette Lüleburgaz’da gerçekleştirmek istedikleri Doğa ve Bilim Köyü Üstün Meşe Projesi’yle ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Projenin içeriğinden bahseden ekip öğrencilerin derslerinin müfredatlarını VR gözlüklerle gerçekmiş gibi gözlemelerini sağladığını, yapay zeka konusunda çalışan çocuklara destek olunduğunu ve yaptıkları birçok çalışmayı aktardılar.

Nasuh Mahruki ve ekibi projeyi Lüleburgaz Belediyesi Sanat Akademisi’nin(LYSA) olduğu alanda Lüleburgaz Belediyesi ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirerek kurmayı istediklerini söyledi. Projeyi Lüleburgaz Belediyesi için hayata geçirmeyi istediklerini belirten ekip üyeleri, bu alanın bir yaşam alanı olacağını, Lüleburgaz’ın konum itibariyle de önemli bir yerde olduğunu ve Lüleburgaz’ın tanıtımına katkı yapacak bir proje olacağını söyledi.

Projenin tanıtımının ardından konuşma yapan Başkan Gerenli projeyi çok beğendiğini ve kendisinde heyecan uyandırdığını belirterek “ Bu projede sizlerle beraber yürümek isterim. Beraber yol alalım. Ancak Sanat Akademisi henüz bize teslim edilmedi ve çalışmalar tamamlanmadı. Bu proje için alternatif alanlara bakalım. Sakızköy Korusu Kent Ormanı veya Hava Radar arazisi belediyeye tahsis edilirse orası olabilir. Hava Radar arazisinin bu iş için ideal olduğunu düşünüyorum” dedi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek