Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 26 Eylül 2019, Perşembe 09:13 tarihinde eklendi. 696 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Semt Pazarı Cumartesi günü açılıyor

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 25 Eylül 2019 Çarşamba günü 8 Kasım Mahallesi’nde kurulan pazar yeriyle ilgili basın açıklaması düzenleyerek pazarın cumartesi günü açılacağını söyledi.
Semt Pazarı Cumartesi günü açılıyor  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli makam odasında düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “ Hafta sonu Sokak Lezzetleri Festivalinde de söylediğim gibi biz çağdaş bir cumhuriyet kentiyiz. Ve aklın ve bilimin rehberliğinde ilerlemeye devam ediyoruz. Bu arada da asla geleneklerimizden ve geçmişimizden kopmadan kültürümüzün üzerine eklemelerde bulunarak devam etmeye çalışıyoruz. Ve bu konuda en önemli şeylerden birisi olarak gördüğümüz Semt Pazarlarının yaşaması yerel esnafımızın kazancını artırarak hizmet vermesini istiyoruz. Lüleburgaz’da her gün farklı mahallelerde, farklı sokaklarda pazar açılmasını can-ı gönülden istiyoruz ve bu konuda çalışacağız demiştik. Bu konuda Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdullah Koç’a çok teşekkür ederim. Kendisi de Belediye Başkan Yardımcımız Erol Beyle beraber çalışmalar içerisinde oldular. Bunlara Lüleburgaz için daha iyisini yapma yolunda ciddi aşama kat ettik ve 8 Kasım Mahallesi Eski Müsellim Caddesi’nde olan Semt Pazarımızı cumartesi günü itibariyle Lüleburgaz halkının hizmetine açacağız. Orada Lüleburgaz halkının ve esnaf arkadaşlarımızın en iyi şekilde yararlanacağına can-ı gönülden inanıyorum. Çarşamba günleri üretici pazarı ve balıkçılarımız, Cumartesi günleri gıda esnafımız ve balıkçılarımız, Pazar günleri de giyim, tuhafiye ve balıkçı esnafımız orada olacaklar. Pazartesi ve Perşembe günleri de Kapalı Pazar yeri ve Semt Merkezi çalışmalarına devam edecek. Önümüzdeki günlerde çalışmalara devam edeceğiz. Atatürk Mahallemizde de bir pazar yeri kurarak oranın da pazara kavuşmasını sağlayacağız. Süreçte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

8 Kasım Mahallesi Eski Müsellim Caddesi’nde kurulan pazar yerinde 8 balıkçı, 111 giyim, 101 üretici ve 126 meyve- sebze esnafı yer alacak. Balıkçı esnafı çarşamba, cumartesi ve pazar, giyim esnafı pazar, üretici esnafı çarşamba günü hizmet verecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek