Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 17 Eylül 2019, Salı 09:11 tarihinde eklendi. 1205 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aziz Başkanla ilk toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Pazartesi toplantısını 28 Ağustos 2019 tarihinde CHP Genel Merkezi tarafından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı olarak atanan Aziz Üstünalp yönetti.
Aziz Başkanla ilk toplantı  

Toplantıda söz alan Gökhan Serdar Özcanlar, bu yönetimin partiyi Olağanüstü Seçime götürmesi gerektiğini söylerken CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Avukat Emrah Arslan; “Partimizin seçim takviminin 30 Eylül’de açıklanması bekleniyor. Eminim İlçe Başkanlığı da Genel Merkez’den gelen genelgeler bilgiler doğrultusunda hareket edecektir.” Dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’in yönetiminde ilk Pazartesi toplantısı yapıldı.

 

Saat 12.30’da başlayan toplantıya  CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Avukat Emrah Arslan, Lüleburgaz Belediye Başkan Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ve Erol Özgür, CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Lüleburgaz Kadın Başkanı Münevver Ardagül,  Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz, Belediye Başkan aday adayı Gökhan Serdar Özcanlar ve parti üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp yaptığı konuşmada; “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Üyesi olmak onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserimden biridir dediği partidir. Partimizin ilçe yönetiminde olan toplu istifalar sonunda 28 Ağustos 2019 tarihinde Genel Merkez tarafından 4 kişilik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İlçe Başkanı olarak atandım. GYK üyemiz Avukat  Emrah Arslan ile birlikte İlçe Sekreterimiz Halis Kutlu sizleri bilgilendirmiştir.  Devir teslim töreninde önceki ilçe başkanımız Bülent Metin ve İlçe Yönetimi’ne teşekkür edildi. Ben yeniden teşekkür ediyorum. Partimiz de ilçe sekreteri ve belediye meclis üyesi olarak görev yaptım. Şimdi de Genel Merkez tarafından görevlendirildim. Bu konuda çok mutluyum. Ben seçimlerde ilçe başkan adayı değilim. Amacım Aralık ayında yapılacak ilçe başkanlığı seçimlerine kadar tüm adaylarımıza eşit mesafede durarak partimizi birlik içinde seçimlere götürmektir. Yönetimimiz tüzüğe göre 30 gün içinde seçim yapmalı ama genel merkezden gelen talimatlara göre hareket edeceğiz. Biliyorsunuz 30  Eylül’de de partimizin Olağan Kurultay süreci başlayacak. Ayda bir kere seçim yapmamak için Genel Merkez’in Olağan Seçim Takvimine göre hareket etmemizi isteyeceğini tahmin ediyorum. Toplantıya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’in konuşmasının ardından  Lüleburgaz Belediye Başkanı  Doktor Murat Gerenli ve YDK Üyesi Avukat Emrah Arslan, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’i tebrik etti.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’in teklifi üzerine parti üyeleri söz aldı. İlk olarak kürsüye Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz geldi. Recep Ayaz,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp ve İlçe Yönetim Kurulu’nu tebrik ettikten sonra şunları söyledi;

“Ben bazı tespit ve önerilerde bulunmak için söz aldı. 31 Mart seçimlerinde Lüleburgaz’da büyük başarı gösterdik. Lüleburgaz Merkez ve 3 Beldeyi kazandık. Aynı başarı Türkiye genelinde de kazanıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana olmak üzere çoğu büyük şehir ve belediyeyi kazandık. Bu başarı bize 1989 yerel seçimlerini hatırlattı. Ancak 5 yıl sonra yani 1994 yılında büyük bir hüsranla karşılaştık. Bu kez de aynı hüsranla karşılaşmamak için dikkatli olmalıyız. Belediye Başkanlarımız göreve başladıktan sonra seçim broşürleri çalışma masalarının üzerinde olmalı. Bunun dışında Belediye Başkanlarımızın 5 yıllık çalışma programları olmalı ve en az ayda bir kez partimizin toplantılarına katılmalı. Bunun dışında Türkiye gündeminde Belediye Başkanları çok gündeme geliyor. Özelikle İstanbul’da aldığı başarı ile hepimizin takdirini kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptıkları ile gündem oluyor. Kendisinden korkanlar kendisine çık olmayan küçük düşürmek amacıyla hareketler yapıyorlar ama halkımız onları görüyor” dedi.

 

Recep Ayaz’ın ardından CHP Kırklareli eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Kaya söz aldı. Olcay Kaya yaptığı konuşmada CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Aziz Üstünalp’e “Sayın Başkanım tüzüğe göre siz göreve geldikten sonra 30 gün içinde Olağanüstü seçim yapmanız gerekir. Ancak konuşmalarınıza bakılırsa Olağanüstü seçim yapmayacaksınız. Olağan seçim süreni takip edeceksiniz doğru mu?” diye sordu.

 

Konuşmasına devam eden Olcay Kaya; “AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, hafta sonunda sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda Pınarhisar Çevre yolu ile ilgili olarak çalışmaların başladığını Eylül ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını duyurdu. Oysa Pınarhisar’in merkez nüfusu 10 bin,  köylerle 18 bin.  Lüleburgaz’ın merkez nüfusu 118 bin,  köylerle 150 bin. Lüleburgaz  çevre yolu için 10 yıldan beri uğraşıyor. Lüleburgaz Dere Projesi’nin ekonomik kriz nedeniyle iptal edildiğini söyleyen ve Lüleburgaz Çevre yolunu ilçemize kazandırmayan AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Lüleburgaz CHP’li diye mi bunu yapıyor. Pınarhisar AK Parti’li belediye diye mi Pınarhisar’ın çevre yolu işini hızlandırıyor? “ diyerek ikinci sorusunu AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a sordu.

 

Bu sırada söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; “Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Sanıyorum hızlı tren hattı ile çevre yolu hattının kesişmesinden kaynaklı yavaşlama oldu. Ama en kısa sürede tamamlanacağını öğrendim” dedi.

 

 

Olcay Kaya’nın ardından söz alan Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı Gökhan Serdar Özcanlar da; CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın tüzük gereği olağan üstü seçim yapması gerektiğini söyledi.

Özcanlar; “İlçe yönetimi gerekeni yapmazsa ben bireysel olarak genel merkeze başvuracağım. Bunun yanında Lüleburgaz’da bir zamanlar CHP’li Belediyede çalışan bir AKP’li bir İmar İşleri müdürü vardı. Onun yönlendirmesi ile bazı çalışmalar yapıldı. Ama ne hikmetse 1. çevre yolu hattı değişti. Çevre yolu yapılmadan 2. çevre yolu hattı belirlendi. Ne işler döndü arık bilmiyoruz” dedi.

 

Gökhan Serdar Özcanlar’dan sonra söz alan, CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi aday adayı Emin Sertkaya’da yaptığı konuşmada Gökhan Serdar Özcanlar’a hitaben; “Ben sizi partide ilk defa görüyorum. Partimizde şimdi kavga değil de birlik ve beraberlik zamanı. Bu nedenle daha sakin davranalım. Genel Merkezin talimatlarına göre hareket edelim.” Dedi.

 

Partide en son söz alan Emrah Arslan’ın yaptığı; “Olcay Kaya ve Gökhan Serdar Özcanlar’ın sorularına cevap veriyorum.  Genel Merkez’in talimatlarına göre hareket ediliyor. Bunu ilçe başkanımız da söyledi.  Bunun yanında çevre yolu ile ilgili yaşanan bu süreç çok düşündürücü. Bunun dışında AKP’li Milletvekili Sayın Selahattin Minsolmaz’ı dün (15 Eylül 2019) Pazar günü Alpullu’da ki evinin önünde resmi plakalı araçlarla gelen misafirleri ile gördüm merak ettim. Acaba Pazar günü resmi plakalarla kimleri ağırladı?” şeklindeki konuşmayla partide merak uyandırdı.

 

Başka söz alan olmayınca toplantı saat 13.15’te sona erdi.

 

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek