Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Aralık 2012, Cumartesi 09:44 tarihinde eklendi. 961 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu: Her iki santralde 1/100 binlik plana aykırı

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun daha önce Beğendik’te yapılması planlanan ancak ÇED Raporu Özel Formatı verilmeyerek reddedilen termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a yazılı bir soru önergesi yöneltmişti.
Kesimoğlu: Her iki santralde 1/100 binlik plana aykırı
Kesimoğlu’nun zamanında cevaplandırılmayan soru önergesine yanıt yeni geldi. Bayraktar’ın cevabı termik santralin 1/100 binlik plana aykırılığı nedeniyle reddedildiğini ortaya koydu.
Bakan Bayraktar’ın cevabı şöyle: “Kırklareli İli, Demirköy İlçesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde Emba Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan “Trakya Entegre Termik Santrali Projesi”ne ilişkin Proje Tanıtım Dosyası 21.09.2012 tarihinde Bakanlığımıza sunulmuş olup; Bakanlığımız tarafından söz konusu projenin “Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı”na aykırı olması nedeniyle ÇED Raporu Özel Formatı verilmemiştir.”
 Bakanın cevabını değerlendiren Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, projeden vazgeçilmesine tüm Kırklareli halkının çok sevindiğini, 1/100 binlik plan nedeniyle vazgeçilmesini ise daha da olumlu bir gelişme olarak gördüklerini belirterek şöyle konuştu:
 “Bakanlığın 1/100 binlik planı dikkate alması ve aykırı adım atmaması çok sevindirici. Çünkü içimizde “Acaba nükleer santral yapmak için mi vazgeçiyorlar?” kuşkusu vardı. Sayın Bakan da muhakkak biliyordur, nükleer santral de söz konusu plana aykırı. Bu durumda, Sayın Bakanı İğneada’nın adının nükleer santral için geçen yer olmaktan çıkarılması için göreve davet ediyorum.”    
Haber Merkezi
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek