Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 07 Ağustos 2019, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 1516 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlçe Başkanı ataması bayramdan sonra

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, Yönetimde yaşanan istifalar ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek olası durumlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
İlçe Başkanı ataması bayramdan sonra  

CHP Lüleburgaz  İlçe Başkanı Bülent Metin, CHP İlçe Örgütünün Lüleburgaz’da kapanmasını istemediği için kendi istifasını vermediğini belirterek, Bayram’dan sonra Genel Merkez tarafından atama olarak görevlendirmelerin yapılabileceğini söyledi.

Başkan Metin, “Bildiğiniz gibi Lüleburgaz ilçe örgütü 25 Temmuz’da istifa etti. İstifayı ortak karar olarak almıştık ancak yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bir de parti sorumluluğu bilinciyle ben istifa etmiş olsaydım bu parti kapanacaktı. O bana acı verecekti. İstifaları il başkanlığına getirdiğim gün il başkanıma kendi istifamı da verecektim. O an bir karar verdim. İstifamı verirsem bu Parti 1980 yılından sonra ilk defa Lüleburgaz’da kapanacaktı. Ben o duruma düşmemek için arkadaşlarımla tek tek görüşerek fikirlerini aldım. Sağ olsun tüm istifa eden arkadaşlarımız benim arkamda olduğunu söylediler.

Bu süreçten sonra Genel Merkezden bana gelen herhangi bir tebligat olmadı. Ancak il başkanım 3-4 gün önce beni aradı. Başkanım yönetimin istifa etmiş olsa bile, sen tek başına kalmış olsan dahi görevinin başındasın. Temsiliyette ilçe başkanı olarak katılma yetkisine sahipsin. Bu süreç muhtemelen bayram sonrası yapılacak ilk MYK’da belirlenecek. Bildiğiniz gibi İlin durumu da bizimle aynı duruma yakın. Kırklareli il başkanlığında da yönetimle ilgili sıkıntılar olduğunu zaten biliyorsunuz. Öncelikle il başkanlığına bir görevlendirme ardından da hem Lüleburgaz’a hem de Pehlivanköy’e bir görevlendirme il başkanı tarafından bana tebliğ edildi.

Benim görüşüm muhtemelen atama yönetim yapılıp, bu atama yönetimle eğer Genel Merkez tarafından kongre takvimi açıklanmaz ise bununla beraber yönetimin devam edeceğini düşünüyorum.

İl Başkanımızın söylediği muhtemelen 1+4 bir kurul oluşturulacağı ama bu önümüzdeki süreçte 5 kişilik bir kurul atanıp arkasından bir yönetim de oluşturulabilir. Bunu bekleyip göreceğiz. Muhtemelen bayramdan sonra netleşecek bu olay. Biz görevimizin başındayız. 2015 yılında göreve geldiğimizden beri Lüleburgaz İlçe Başkanlığı hafta sonları dahi hizmet etmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın dertlerini dinlemeye devam ediyoruz. Sadece üzüldüğüm bu süreçte bile CHP’li üyelerimiz, vatandaşlarımız Pazartesi halk toplantılarına yeterli ilgiyi göstermiyor. Hâlbuki ülke gerçekten zor durumda, bu ülkenin sigortası CHP’dir. Benim vatandaşlarımızdan, partililerimizden tek ricam haftalık halk toplantılarına katılsınlar. Öğrenmesi gerekenleri ilk ağızdan öğrensinler. Kulaktan dolma duydukları şeylerle çok sağlıklı süreç yönetemiyoruz.

Ben buradayım görevimin başındayım. Bu süreç bizi nereye götürecek bilmiyorum ama bu süreç sona erene kadar ben görevimin başındayım. İnşallah hayırlısıyla Lüleburgaz’ı ve Kırklareli’ni yine toparlayacağız. Bizim CHP’den başka tutunacak dalımız yok. Bu ülkenin de CHP’ye ihtiyacı var. Bu süreci en sağlıklı şekilde yöneteceğiz.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek