Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 06 Aralık 2012, Perşembe 09:35 tarihinde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seçmekte istiyoruz seçilmekte

CHP Lüleburgaz Kadın Kolları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 78. Yıl dönümü nedeniyle dün bir basın açıklaması yaptı.
Seçmekte istiyoruz seçilmekte
Saat 13.00’te Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Heykeli’ne Çelenk bırakan kadınlar, daha sonra Kongre Meydanı’na geçti.
Burada basın açıklamasını okuyan CH P Lüleburgaz İlçe Başkanı Güzeri Yılmazoğlu “ Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkı; Kadın Hareketi’nin siyaset yapmaya dair taleplerinin ve mücadelesinin devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 Aralık 1934 tarihinde tanınmıştır. Türk Kadını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Sayesi’nde Avrupa’nın bir çok ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı elde etmiştir. Türkiye’nin ilk kadın milletvekilleri CHP Milletvekilleri olarak Meclise girmiştir. Aradan geçen 78 yıllık süre içinde kadınların kazanımları daha ileriye gitmesi gerekirken daha geriye gitmiştir.  12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimler’ de T.B.M.M.’deki 550 milletvekilinden sadece 78’i, hükümetteki 26 bakandan 1’i kadındır. Ülkemizdeki yerel yönetimlerde de kadın oranı yüzde 2.5’tur. 2 bin 924 belediye başkanının 26’sı, 34 bin 210 muhtarın 65’i kadındır. 2012 yılında karar alma süreçlerine katılım durumuna bakıldığında da karşımıza aynı kötü tablo çıkmaktadır. 81 valinin 1’i, 103 rektörden 5!i, 428 vali yardımcısından 7’si, 795 kaymakamdan 222si, 80müsteşar yardımcısından 3’ü kadın, 26 müsteşar arasında hiç kadın yok. TOBB, TZOB, TESK gibi STK’ ların ve sendikaların Yönetim Kurulları’nda hiç kadın yok. Anayasa önünde kadın erkek eşittir sözünden daha fazla ileriye gidilmesi gerekir. Türki Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. Yıl dönümünü kutladığımı bugünde seçmekte istiyoruz seçilmekte” dedi.
Basın açıklamasına CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan,   Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Göçener, Petrol İş Sendikası, Eğitim Sen ve ADD’de destek verdi.
 
Ertan BAYER 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek