Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 30 Temmuz 2019, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1759 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz CHP’de sitemkar toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde 8 yönetim kurulu istifa ettikten sonra ilk Pazartesi toplantısı dün saat 12.30’da parti binasında yapıldı.
Lüleburgaz CHP’de sitemkar toplantı  

Toplantıyı İlçe Başkanlığı’ndan istifa etmeyen CHP Lüleburgaz İlçe  Başkanı Bülent Metin ile birlikte  CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu’ndan istifa etmeyen iki Lüleburgazlı İl Yöneticisinden biri olan Avukat Umut Kurt yönetti.

 

Toplantıya CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi Zeki Akın, CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi Eren Gürtekin, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül, istifa eden CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP Lüleburgaz Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyelerinden bazıları, parti üyeleri katıldı.

 

İstifa süreci ile ilgili bilgi veren CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, “Lüleburgaz’da partimizin yapmış olduğu Belediye Başkanlığı eğilim yoklamasının ardından İlçe Yönetim Kurulu üzerine oyunlar oynandı. Bunun üzerine 4 Yönetim Kurulu Üyesi hiçbir şey yokken istifa etti. Ardından bir ilçe yöneticimiz İl Disiplin Kurulu’ndan “Soruşturmaya gerek yoktur” yazısına rağmen CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sihirli ellerle  gönderilerek kınama cezası aldırıldı.  Burada yapılan faaliyetlerde ilçe yönetimi dikkate alınmadı. Bunun üzerine ilçe yönetimi istifa etti.  İlçe Yönetiminden sadece Vasfiye Kantürer istifa etmedi. Ben istifa etmedim. Çünkü partimizin kapalı kalmasına gönlüm razı olmadı. Şimdi gözümüz kulağımız Ankara’da. Ankara’dan gelecek yazıyı bekliyoruz. Ona göre hareket edeceğiz” dedi.

 

Bülent Metin’in açıklamasının ardından CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden önceki İl Yöneticisi Olcay Kaya söz aldı.

 

Olcay Kaya açıklamasında; “CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu olarak 31 Mart’ta Pınarhisar’daki seçimlerde mevcut belediye başkanı ile devam kararı aldık Ancak İl Başkanı bizden habersiz birileri  ile birlikte Belediye Başkan adayını değiştirdi. Sonuçta Pınarhisar’ı kaybettik.  Kırklareli Merkez ilçe başka ilçeleri de kaybettik. İl Başkanı,  İl Yönetimini dinlemeden kendi başına yönetim kurulunun kararını almadığı işler yapmaya  başladı. Genel Başkanımızın ziyaret rotasında Ahmetbey, Evrensekiz var, Büyükkarıştıran yoktu. Biz sonda müdahale ederek Büyükkarıştıran’ı da ziyaret kapsamına aldırdık. İl ve ilçe danışma kurullarını toplayalım dedik. İl Başkanı kabul etmedi. Biz de dikkate alınmayınca istifa ettik” dedi.

 

CHP İl Yönetimi’nden istifa etmeyen Umut Kurt’ta yaptığı açıklamada; yaşanan süreçler hakkında bilgi verdi. Bir partilinin İl Yönetimi Fuat Varış’ın disipline verme süreci ile ilgili sorusuna da Avukat Umut Kurt, “Fuat Varış’ın İl Disiplin Kurulu’na verilmesi hukuksal bir süreç ama Yüksek Disiplin Kurulu’na verilmesi hukuk dışı bir süreç” dedi.

 

Toplantıda başka sorular olmayınca saat 13.30’da sona erdi.

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek