Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 15 Haziran 2019, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 950 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YKS heyecanı bugün başlıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bugün ve yarın binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.
YKS heyecanı bugün başlıyor  

YKS, üniversiteye giriş sınavı olarak ÖSYM tarafından yapılıyor. Son hazırlıklarını yapan üniversite adayları bugün saat 10.15’te ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girecek. İlk oturumda üniversite adayları sınavda 135 dakika ter dökecekler.

YKS’nin ikinci oturumu ise 16 Haziran Pazar günü (yarın) saat 10.15’te Alan Yeterlilik Testi (AYT) adı altında sınava girecekler. Bu sınav ise 180 dakika sürecek. Üçüncü oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) olacak. Bu sınavda 16 Haziran Pazar günü (yarın) saat 15.45’te yapılacak. Bu sınava da giren öğrenciler 120 dakika ter dökecekler. Adayların sınav saatinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır olması gerekirken, adaylar sınavın sabah oturumlarında 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sessiz olun sınav var!

Üniversite sınavıyla ilgili olarak yetkililer vatandaşları sınav binaları çevresinde, güzergâhlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi gürültü oluşumunun yapılmaması konusunda uyardı.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek