Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 08 Nisan 2019, Pazartesi 09:29 tarihinde eklendi. 1316 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu, yine kazandı

Kırklareli'nde belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların yeniden sayımı işlemi üçüncü günü olan 6 Nisan 2019 Cumartesi günü saat 17.30’da sona erdi.
Kesimoğlu,  yine kazandı  

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), AK Parti ve MHP'nin itirazı sonucu Kırklareli'nde belediye başkanlığı seçimi için kullanılan oyların yeniden sayılması kararının ardından başlayan işlemlerde,  170 sandıktan tamamının sayımı tamamlandı.  Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri de adliye binası çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kırklareli'nde resmi olmayan sonuçlara göre bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu, 17 bin  oy alırken  Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Derya Bulut arasında 19 bin 888  oy aldı. Oyların sayıldığı duruşma salonunda, Kesimoğlu ile Bulut da çalışmaları takip etti.

Bu sonuçların ardından iki kez sayılan sandıklardan Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu 112 oy ile galip çıktı.  

- Süreç işlemişti ?

Kırklareli'nde, 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerini, kesin olmayan sonuçlara göre, bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu kazanmıştı.  Seçimler de Bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’na 17 bin 176 oy, Cumhur İttifakından MHP’nin adayı Derya Bulut’a ada 16 bin 928 oy çıkmıştı. Kesimoğlu, 248 oyla Kırklareli Belediye Başkanlığı’nı kazanmıştı. 

AK Parti ve MHP'nin itirazı üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasını kararlaştırmıştı. Mehmet Siyam Kesimoğlu ise yeniden sayım kararının iptali için İl Seçim Kuruluna müracaat etmiş, itiraz üzerine toplanan İl Seçim Kurulu, yeniden sayım kararını uygun bulmamıştı.

İtiraz üzerine YSK, oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. 

Bunun üzerine 4 Nisan 2019 Perşembe günü oy yeniden sayılmaya başlanmıştı.

 

A.A.

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek