Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 04 Nisan 2019, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 2924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Diyetisyen Öztürkler tatlı krizinin nedenlerini açıkladı

Lüleburgaz Özel Bir Nefes Hastanesi Diyetisyeni Utku Begüm Öztürkler, tatlı krizine neden olan etkenleri ve tatlı krizini engellemenin yollarını açıkladı.
Diyetisyen Öztürkler tatlı krizinin nedenlerini açıkladı  

Halk arasında tatlı krizi diye belirttiğimiz tatlı yeme isteğinin nedenlerinden bahseden Diyetisyen Utku Begüm Öztürkler “Bu durum birkaç sebepten kaynaklanıyor olabilir. Birincisi beslenme alışkanlığınızı ve damak tadınızı bu şekilde geliştirmiş olabilirsiniz. İkincisi bu durum psikolojik olabilir.  Tatlı bir şeyler tükettiğinizde sizi daha mutlu ettiğine ve tatlı yemeye ihtiyacınız olduğuna inanıyor olabilirsiniz.  Üçüncüsü ise pankreasınız, insülin denen iştah durumuyla yakından ilgili hormonu kontrolsüz bir şekilde üretiyor olabilir. Her üç durum da çözümsüz değil. Hepsini çözerek tatlı krizlerine dur demek mümkün.  “ dedi.

Tatlı krizlerinin önüne geçmek için veya herhangi bir insülin metabolizması bozukluğunda beslenmenin düzenlenmesinin önemini vurgulayan Öztürkler, beslenmeyi düzenlemek için; ara öğün yapılması gerektiğini, basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratlar tüketmek gerektiğini, posa tüketiminin arttırılması, meyve ve alkol tüketirken mutlaka protein de tüketmek gerektiğini ve kişiye özel bir beslenme programı oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek