Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 28 Mart 2019, Perşembe 09:32 tarihinde eklendi. 1433 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yüzlerce kişi aynı anda kitap okudu

Lüleburgaz’da yüzlerce kişi, 27 Mart 2019 çarşamba günü 55. Kütüphane Haftası olması nedeniyle Kongre Meydanı’nda düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı.
Yüzlerce kişi aynı anda kitap okudu  

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştiren ‘81 İlde Kitap Okuyor’ kampanyası kapsamında Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Sokollu İlçe Halk Kütüphanesi’nin desteğiyle gerçekleşen etkinlik, Lüleburgaz Belediye Başkan Vekili Yusuf Pişkinoğlu’nun konuşması ile başladı.

Başkan Vekili Pişkinoğlu “ Bir millet muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuç vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır demiş Gazi Mustafa kemal Atatürk. Değişen dünyada değişimin temeli okumaktan geçer. Çünkü okumak, ilim demektir, öğrenmek demektir. Araştırma ve anlama gücünü geliştirmek demektir. Duyguların en asili, en soylusu okumaktır. Okumak cehaleti, çaresizliği yenen, ön yargıları yıkan, insanların çatışmaların içerisine girmesini engelleyen, insan ilişkilerini geliştiren yapıcı yönlere sahiptir. Bilgi çağını yaşadığımız şu dönemde bilgiyi üretemeyen milletler bilgi toplumu olan milletlerin dolaylı yönlerden sömürgesi olmaya devam edeceklerdir" dedi.

Atatürk’ün kitap okumaya verdiği önemden bahseden Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Göçener ise “Atatürk'ün kitap okumaya ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Çocuklar. Geleceğimizsiniz. Onları hedefine götürecek olanlar da anneler, babalar ve öğretmenlerdir" ifadlerini kullandı.

Program Kitapkolik Kulübü Kurucusu Selcan Aktaş’ın konuşmasıyla son buldu. Programın ardından Kongre Meydanı’na toplanan her yaştan yüzlerce kişi yarım saat boyunca sessiz kitap okuam gerçekleştirdiler.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek