Devlet Hastanesi’nden  Hemşireler Günü kahvaltısı
Vali Ekici, muhtarlarla buluştu
Cavit Dedeoğlu toprağa verildi
Başkan Gerenli, izne çıktı
Bu haber 21 Mart 2019, Perşembe 09:38 tarihinde eklendi. 1064 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HERKES İÇİN LÜLEBURGAZ…

Lüleburgaz Belediye Başkanı ve CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Doktor Murat Gerenli, Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ı ziyaret etti.
HERKES İÇİN LÜLEBURGAZ…  

Ziyareti sırasında Murat Gerenli’ ye  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin ile birlikte CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi adayları eşlik etti.

 

Herkes için Lüleburgaz hedefi ile yola çıktıklarını belirten Murat Gerenli yaptığı açıklamada şunları söyledi ; “Belediye başkanı olduğum 4 Mayıs 2018 tarihinden itibaren doğduğum, büyüdüğüm, deresinde yüzdüğüm, sokaklarında bisiklet sürdüğüm kentime hizmet etmek için canla başla çalışıyorum. Bu süre zarfında bulduğum her fırsatta halkımızla görüştüm. Onları dinledim. Diğer yandan alanda çeşitli araştırmalar yaptırdım. Bütün bu çalışmaları bir araya topladığımızda Lüleburgaz’ın kısa vadede çözülmesi gereken öncelikli üç sorunu olduğunu gördük.  Bunların ilki temizlik, sonrasında yol, trafik ve otopark, bir diğeri de yeşil alanlarımızın yetersizliği idi.  Bütün bunların çözüme kavuşabilmesi için akıllı, çağdaş ve en önemlisi sürdürülebilir planlamalara ihtiyaç vardı. Bu doğrultuda kendimize bir yol haritası hazırladık. Bunlarla ilgili birçok plan ve projemiz var. Ana başlıkları ile ele alacak olursak temizlik konusunda ilk işimiz halkımızın sesine kulak vermek oldu. Halkımızın büyük bir çoğunluğu konteyner sistemini istiyordu ve bu sebeple yeni atık toplama ve bertaraf sistemine geçtik. Yeni sistemin ilk adımı olarak çok kısa bir süre içinde Lüleburgaz’ın geneline dört farklı tip konteyner yerleştirdik. Bu uygulamamız halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bununla birlikte artık toplanan atıklarımızı Kırklareli’nde bulunan düzenli depolama alanına taşımaya başlıyoruz. Ayrıca, Kırklareli’nde 2000 KWH enerji üretim kapasitesine sahip olan bu tesis, bu uygulamamız ile birlikte yeterli kapasiteye ulaşarak çevre dostu enerji üretecek.  Dolayısı ile 1989 yılından bu yana kullanılmakta olan 22 hektarlık mevcut düzensiz çöp döküm sahası artık tarihe karışıyor. Uzun yıllardır dumanın ve pis kokunun eksik olmadığı bu alan önümüzdeki süreçte ağaçlandırılarak, çeşitli bölgelerinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme alanları, spor alanları, piknik alanları gibi sosyal donatı alanları halkımızın hizmetine sunulacaktır. Böylece daha temiz ve yaşanabilir çevre için çok önemli bir adım atmış olacağız.

 

DÖNÜŞÜM KART GELİYOR

Tabi çevre ile ilgili birçok projemiz var. Bunlardan biri katı atık yönetim projesi. Bu proje kapsamında öncelikle atıkların kaynağında, ambalaj atıkları ve biyo-bozunur atıklar olmak üzere iki ana kategoride toplanmasını sağlayacağız. Biyo-bozunur  atıkları, proje kapsamında kurulacak kompost tesisinde, organik çürütmeyle miktarını azaltıp kompost/gübre üretimi yapacağız. Diğer yandan ambalaj atıklarını geri kazanıma tabi tutacağız ve atık toplama maliyetlerini düşüreceğiz. Tabi burada önemli olan sürdürülebilir bir atık yönetim sisteminin oluşturulmasıdır. Bu doğrultuda bir “Atık Getirme Merkezi” kuracağız. Atık Getirme Merkezi bünyesinde “Alo Atık” hattını oluşturacağız. Bu hat sayesinde Atık Getirme Merkezimiz halkımıza hem bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştirecek hem de atıklarını taşıyamaması durumunda halkımıza lojistik imkânlar sağlayacaktır. “Atık Getirme Merkezi” sayesinde geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri kazanım veya bertarafa gönderilmek üzere merkeze ulaştırılması amaçlanmaktadır. Bu noktada “Lüleburgaz Dönüşüm Kart” uygulamasını hayata geçireceğiz.  Lüleburgaz Dönüşüm Kart ile bireysel üyeler, değerlendirilebilir atıkların dönüşümüne katkı vererek puanlar kazanacaklar ve kazandıkları puanları belediyenin çeşitli hizmetlerinde kullanabileceklerdir.

 

YENİ OTOPARK GELİYOR

Yol, trafik ve otopark konusuna gelince; bununla ilgili kısa, orta ve uzun vadede birçok plan ve projemiz var.  Öncelikle kentimizin kalbini oluşturan Kongre Meydanı’nı ve altında bulunan otoparkı yeniden düzenleyerek mevcut araç kapasitesini yaklaşık 4 katına çıkartacağız. Bununla birlikte kentimizin çeşitli yerlerine otoparklar yapacağız. Bu projeler kısa vadede otopark sorununu kent çekirdeğindeki trafiği önemli ölçüde rahatlatacaktır. Fakat önemli olan orta ve uzun vadede kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmektir. Bu doğrultuda Lüleburgaz’ın Ana Ulaşım Planı’nı oluşturacağız. Bu plan ile birlikte belediye sınırları içerisindeki ulaşım sisteminin bir bütün olarak kısa, orta ve uzun vadeli planlama kararları doğrultusunda yeniden yapılandırılacaktır. Bunun yanında mevcut stratejik fiziki plan kararları dikkate alınarak analiz edilmesi, düzenlenmesi, toplu taşıma sistemlerine ve yaya/bisiklet gibi çevre dostu ulaşım biçimlerine öncelik verilerek, ulaşım ve trafik sorunlarına çözümler getirilmesi ve buna paralel olarak toplu taşıma ve ara-toplu taşıma türlerinin entegrasyonu ile onların durak ve terminal alanlarının düzenlenmesi, özel ulaşım dâhil çeşitli ulaşım türlerinin, aktarma olanaklarının geliştirilmesi amacıyla üniversitelerle işbirliği yapılarak “Ulaşım Master Planı” oluşturulacaktır.

 

    Şehir içerisindeki yollarımız ve kaldırımlarımız için önümüzdeki süreçte çok ciddi bir bütçe ayırdık. Planlı ve programlı bir şekilde yapacağımız çalışmalar neticesinde şehir içi yollarımız kısa bir süre içerisinde modern bir görünüme kavuşacak.

 

   Bunların dışında yeşil alanlarımız yetersiz demiştik. Öncelikle Lüleburgaz’da halkımızın yaşam kalitesini arttırmak için 17 adet yeni ve farklı yaşam alanları yaratıyoruz. Toplamda 56.506,30 m2 lik alan içerisinde futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları, yeni hobi bahçeleri, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, spor ve fitness alanları, kay kay pisti, mini golf sahaları gibi sosyal alanlar oluşturacağız. Bu sosyal alanlar içerisinde Trafik Eğitim Parkı, Hayvan ve Çevre Dostu Park gibi çeşitli temalar içeren parklarımız da olacak. Ayrıca oluşturacağımız sosyal alanların her birini ağaçlandırarak kentimize yeni yeşil alanlar kazandıracağız.

 

   Diğer yandan çalışma ve yaşam alanlarının dışında halkımızın bedensel ve zihinsel olarak rahatlayabileceği, kendilerini geliştirebileceği, sosyalleşebileceği,  aynı zamanda eğlence, spor ve kültür alanlarının oluşturulması ve toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlaması amacıyla Lüleburgaz Kent Park Projesini hayata geçireceğiz. Kent parkta; piknik alanları, çocuk oyun alanları, kır lokantaları,  kır kahveleri, bisiklet yolları, yürüyüş alanları, yapay gölet, seyir terasları, yöresel ürünler satış birimleri, etkinlik çadırları, anfi tiyatro, gözetleme kuleleri, at binicilik alanı, macera parkı, ormancılık uygulamaları gibi çeşitli faaliyetler yer alacak. Sadece bunlarla yetinmeyeceğimizi, çok sayıda sosyal projelerimiz olduğunu da belirtmek isterim. Kreş ve çocuk gündüz bakım evi, yaşlı bakımevi gibi..

 

   Hayallerimizi hayata geçireceğimiz Lüleburgaz’ı hep birlikte yaratacağız ve yaşatacağız.

Ertan BAYER

 

 

  

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek