Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 21 Şubat 2019, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 1426 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ticaret Borsasında ilk silo kurbanla açıldı

Lüleburgaz Ticaret Borsası, 35 bin tonluk kapasitesini 50 bin tona yükseltmek amacıyla 3 bin tonluk silonun birincisinin tamamlanması münasebetiyle kurban kesme töreni gerçekleştirildi.
Ticaret Borsasında ilk silo kurbanla açıldı  

Lüleburgaz Ticaret Borsası’nın Durak Mahallesi’nde bulunan tesislerinde 20 Şubat Çarşamba günü saat 13.30’da gerçekleştirilen törene Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, Lüleburgaz Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Müdürü Anıl Karagöz ve Borsanın ortakları katıldı.

Törende okunan duaların ardından 35 bin tonluk kapasitenin 50 bin tona yükseltilmesinin ilk adımı olan 3 bin tonluk silonun açılması ve diğer siloların temellerinin atılması amacıyla kurbanlık koç kesildi.

Başkan Var, törenin ardından yaptığı açıklamada “2009 yılında arsamıza temellerini attığımız tesisimizde şuan 35 bin ton kapasitemizi 50 bin tona çıkarıyoruz. Yılbaşında başladığımız ve 15 bin ton artış sağlayacak olan silo inşaatımızın ilk 3 bin tonluk deposunu tamamladık. Silolarımızı Haziran ayına kadar tamamlanacağını tahmin ediyoruz ve 50 bin ton olarak siloya devam etmek istiyoruz. Şuanda toplam 22 adet silomuz var. Bunun 10 adeti 3 bin tonluk, 4 adeti 2,5 tonluk, 8 adeti ise 1,25 tonluk kapasiteli silolar.” şeklinde konuştu.

Yapımı devam eden Ticaret Borsasının yeni hizmet binası ile ilgili konuşan Başkan Var, 3 milyon 200 bin TL’ye mal olan binanın tamamlanmasına az kaldığını ve Haziran ayında açılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek