Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 13 Şubat 2019, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İyi Kadın İnsiyatifi yaşlılarımız için proje başlattı

Trakya İyi Kadın İnsiyatifi tarafından başlatılan projeyle Lüleburgaz Berberler Ve Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’nın desteğiyle Ramazan Yaman huzurevi sakinlerinin bakımları gerçekleştirildi.
İyi Kadın İnsiyatifi yaşlılarımız için proje başlattı  

Trakya İyi Kadın İnsiyatifi Başkanı Melahat Coşkun’un önderliğinde başlatılan projede erkek kuaförü Fatih Ünal ve kadın kuaförü Demet Emine Özdemir tarafından Ramazan Yaman Huzurevi Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıların bakımları gerçekleştirildi. 

Yaşlıların hayatının kolaylaştırılması amacıyla İyi Kadın İnisiyatifi Kurucu Başkanı Hanna Akyüz başkanlığında Trakya’da başlatılan proje için açıklamalarda bulunan Trakya İyi Kadın İnsiyatifi Başkanı Melahat Coşkun “Yaşlılar yaşayan tarihimizdir. Yaşlılar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretimizde sohbet ettiğimiz güzel kalpli, yaşlı insanlar kendilerini ziyarete gelenlerin isteklerini sorup bir daha gelmediklerini belirtiyorlar.

Bu ülkede yaşlanmak bir kabus emeklilik hayatın dışına itilmekle eş anlamlı bir olgu. “Yaşlı mısın?, kenara çekil, ortalıkta görünme, ayak altından çekil, sessiz sedasız ölümü bekle” tavır ve muamelelerimizle onlara verdiğimiz mesaj bu. Yaşlıları toplumdan uzaklaştırmaktansa onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanma yollarını araştırmalıyız.

Yaşlısıyla genciyle bütün ve mutlu bir toplum oluşturmalıyız. Çünkü hayatın zorlukları içinde en fazla ihmal ettiklerimiz, yaşlılarımızdır.  Hayatın çilelerini çekenler ve ihmale uğrayanlar onlar.

Çevremizde yaşlılara her zaman yardımcı olmalıyız. Onlara göz kulak olup sevgi, şefkat göstermeliyiz. Toplu taşıma araçlarında onlara yer vermeliyiz. Hâl ve hatırlarını sorup yaşlıları ziyaret etmeliyiz.

 Yakınlarından çevrelerinden sevgi, saygı ilgi görmeyen yaşlılar yaşama küserler neşelerini yitirirler, karamsar olurlar. Karamsarlık insanın içini kurt gibi kemirir, yaşama sevincini yok eder, ömrü kısaltır. Yetişmekte olan çocuklarımıza gençlerimize gösterdiğimiz güleryüz, hoşgörü, ilgi ve sevgiyi biraz da yaşlılarımıza; ninelerimize, dedelerimize göstermekten geri durmamalıyız.

Şunu hiç aklımızdan çıkarmayalım; bir gün bizde yaşlanıp onların karşılaştıkları güçlüklerle karşılaşacağız.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek