Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 16 Ocak 2019, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye işçileri; “Belediye yönetimi iyi niyetli değil”

Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş.’de 216 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmesinde Belediyenin uzlaşmaz tutum sergilediğini öne süren DİSK/Genel İş Sendikası ‘adım adım greve’ uyarısı yaptı.
Belediye işçileri;  “Belediye yönetimi iyi niyetli değil”  

DİSK/Genel İş Sendikası Trakya Bölge Başkanı Salim Şen, önceki gün  DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile Lüleburgaz Belediyesi’nin Eski Sanayi Sitesi içerisindeki şantiyesine giderek yaşanan süreç hakkında açıklama yaptı.

 

Şen, belediye ile toplu sözleşme masasına oturmak için her türlü girişimi yaptıklarını, ancak belediyenin ikna olmak gibi bir niyetinin olmadığını savundu.

Sendikacı Şen, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin, çevresindeki bürokratlarca yanlış yönlendirildiğini, o bürokratlardan bunun hesabını soracağını söyledi.

 

“BELEDİYENİN İKNA OLMAK GİBİ BİR NİYETİ YOK”

Şen yaşanan süreci şöyle anlattı; “Toplu sözleşme görüşmelerine başlamak üzere Belediye Başkanımız Murat Gerenli’nin makamına gittik, kendisine süreci anlattık, kendisi de bu konuyla ilgili bürokratlardan bir tanesini çağırarak durumu aktardı. Bize ‘Gelecek hafta içerisinde sizinle görüşmelere başlamak üzere bir yazı yazacağız’ dendi.  Ardından bize gelecek olan yazıyı beklerken, 1 hafta, 10 gün geçince baktık ki bir çağrı yok. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Lüleburgaz Belediyesi Personel Anonim Şirketi’nin, İŞKUR’a bir yazı yazarak sizlerin Kanun Hükmünde Kararname’yle kurulan bir şirketin işçisi olduğunuzu, burada bir toplu iş sözleşmesinin yapılamayacağının kanunla belirlendiğini belirtmiş ve toplu sözleşmeye oturmayacağını beyan etmiştir. Biz bunu öğrendikten sonra İŞKUR’u bilgilendirdik, İŞKUR da hem işveren tarafını hem sendika tarafını Kırklareli’ye çağırdı. Kırklareli’deki görüşmenin ardından arabulucu aşamasına geçildi. Bu aşamada şirkette bir görüşme gerçekleştirdik, görüşmeye şirketin genel müdürü, yönetim kurulu üyeleri ve belediyeden de bürokratlar katıldı. Fakat yaptığımız görüşmede KHK’nın dışında farklı bir şey yapmak istemediklerini beyan ettiler. Görüşmeden kalktık. KHK’nın buna engel olduğu, kamu zararı, zimmet çıkacağını söylüyorlar bize. Türkiye’de onlarca belediyenin böyle toplu sözleşmeler yaptığını söyledik. Ancak belediyenin ikna olmak gibi bir niyeti yok”

 

 

Belediye işçileri;

“Belediye yönetimi iyi niyetli değil”

 

 

Salim Şen, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin sendikayla toplu sözleşme yapmak için değil ‘nezaketen’ bir araya geldiklerini söylediğini öne sürerek; “Ben de buradan söylüyorum; işçilerle toplu iş sözleşmesi yapmak bir nezaket gereği değildir. Sosyal demokrat bir belediyenin asli görevidir. Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş.’de bir toplu iş sözleşmesi yapılabilmesi için biz her türlü şartı zorlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“MURAT BAŞKAN İŞÇİ DÜŞMANI BÜROKRATLARINDAN KURTULSUN”

İşyerine grev kararının asıldığını söyleyen Şen; “Grev yapmak tarafında değiliz, Lüleburgaz’da geçmişte yaşanmış bir grev vardır. Bu grevin de mağdurları ortadadır, grevin kazananı yoktur. Bu grevde Lüleburgaz halkı zarar görecektir. Belediye zarar görecektir, işçileri zahmet çekecektir. İstiyoruz ki Murat Başkan, etrafını sarmış olan işçi düşmanı bürokratlarından kurtulsun. Ondan sonra gelsin bizimle toplu sözleşme masasına otursun. Ücretler konusunda KHK’nın engel olduğunu söyleyen belediye yönetimine, şirket yetkililerine dedik ki gelin 45 saatlik 40 saate düşürelim. Kesinlikle olmaz deyip havalara zıplıyorlar. Dersiniz ki 45 saati 40 saate düşürürsek bu belediyede işler duracak ve belediye batacak. Bizim görüşmemizin ardından 1 yıllık mesai ücretinin 10 milyon lira olduğunu gidip Murat başkana hesap halinde getirmişler. Eğer bu mesailer, 40 saate düşerse değil o 5 saatin bedeli 10 milyon lira, 1 milyon lira tutuyorsa ben bu işi yapmayacağım. Yalan söylüyorlar, kandırıyorlar. CHP’ye mensup bir belediyenin genel başkanının taşeronu tarihe gömeceğiz dediği bir partinin asgari ücreti 2 bin 200 liranın altında vermeyeceğiz dediği bir genel başkana mensup bir belediyenin burada bir toplu sözleşme görüşmesine oturmasını bekliyoruz. 21 Ocak itibariyle alınmış kararımız vardır. Sizlerden yasalar gereği bir grev oylaması imzası toplandı, bu İŞKUR’a teslim edilecek ve önümüzdeki günlerde burada bir grev oylaması gerçekleştirilecek”

“O BÜROKRATLARDAN HESABINI SORACAĞIM”

Şen, Lüleburgaz Belediyesi’nde bazı bürokratların işçileri tehdit ettiğini ve ‘Şirketi kapatırım’ dediğini öne sürerek; “Kulağıma geliyor, bazı bürokratlar sizleri tehdit ediyor. ‘Şirket kapatırım’ diyen bürokratlar var. Onlar 2001 grevini yaşamamışlar belli ki. Grev nedir bilmiyorlar. Bu işler o kadar kolay değil. Akıllarını başlarına alsınlar. Sizleri tehdit eden bürokratlara her türlü hesabı soracağım, bunu buradan söylüyorum. Onlar memurlar, onlar burada kalacaklar, sizin gibi burada çalışacaklar. Bugün çeşitli makamlara kavuştular diye sizi tehdit edemezler. Ya insan gibi bizimle toplu sözleşme masasına oturacaklar, ya da sonuçlarına hep beraber katlanacağız. Buradan bir kez daha Lüleburgaz Belediye başkanını uyarıyorum; Yanlış yönlendiriliyorsun. Sendikayla otur, bu müzakereleri yap. Anlaşabileceğimiz noktalar olacaktır. Bunları gidermek için taşın altına biz de elimizi koyacağız. Hiç masaya oturmazsanız sonuçlarına katlanırsınız.” diye konuştu.

Diyaloğa açık olduklarını belirten Salim Şen, DİSK’in bu işyerinde 216’ya yakın üyesi olduğunu ve 250’ye yakın da çalışan bulunduğunu belirtti.

 

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek