Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 22 Aralık 2018, Cumartesi 09:51 tarihinde eklendi. 1243 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de ön seçim izni çıktı

CHP Genel Merkezi Türkiye genelinde bir çok ilçe ve ilçede İl Genel Meclisi Üyeleri’nin ön seçimle, Belediye Meclis Üyeleri’ni ise Fermuar Sistemi ile belirleme kararı aldı. Genel Merkez’in bu yazısı dün ve önceki gün tüm il ve ilçe başkanlıklarına iletildi.
CHP’de ön seçim izni çıktı  

Konu ile ilgili olarak bilgi aldığımız CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, yaptığı açıklamada; “İl Genel Meclis Üyeleri’ni ön seçimle, Belediye Meclis Üyeleri’ni de Fermuar Sistemi ile yapmak için il ilgili yazı Genel Merkez tarafından bizlere iletildi. Önce İlçe Yönetimi ile toplacağız burada İl Genel Meclis Üyeleri’ni nasıl belirleyeceğimizin kararını vereceğiz. Daha sonra da İlçe Yönetimimiz ve sadece Belediye Başkanımızın katıldığı bir toplantı yapacağız. Burada da Belediye Meclis Üyelerimizi nasıl belirleyeceğimizi görüşeceğiz. Alacağımız ortak kararımız uygulayacağız” dedi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde İl Genel Meclis Üyesi için ön seçim veya eğilim yoklaması çıkarsa köyler ve beldeler dahil yaklaşık 5 bin 500 üye Lüleburgaz’dan Kırklareli’ne gidecek olan 5 İl Genel Meclis Üyesi’ni seçecek.

 

CHP Üyeleri 13 İl Genel Meclis Üyesi aday adayı arasından en az üç, en fazla beş isim yazarak tercihini belirleyecek.

 

Belediye Meclis Üyeliği için Fermuar Sistemi çıkarsa Milletvekili, İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı 3 kontenjan ile tek rakamları belirleyecek. Çift rakamlar ise temayül yoklamasından çıkan oy oranına göre yazılacak.

 

Belediye Meclis Üyesi adayı belirleme eğilim yoklamasında sadece Lüleburgaz Merkez’de yaşayan üyeler İlçe Yönetimi’nin belirlediği sayıda tercih yapacak.

 

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek