Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 13 Aralık 2018, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 2143 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de ırkçılık söylemleri tepki topluyor

Mahalli Seçimlere katılacak olan Belediye Başkanı adayını belirlemek için 16 Aralık 2018 Pazar günü üye bazında eğilim yoklaması yapacak olan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda heyecan iyice arttı.
CHP’de ırkçılık söylemleri tepki topluyor  

Sahada adaylar, birbirleriyle yarışırken bazı parti üyelerinin de  sosyal medya üzerinden ırkçılık yapması kendilerine “Biz adayın değil partinin adamıyız” diyen ak saçlıları üzdü.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nden 40 yıl önce kurulan CHP’nin kuruluş amacının ırkçılığa karşı olduğunu belirten parti üyeleri; “Partimizde 6 adayımız var. Hepsi de birbirinden değerli. Bir aday adayımız da Malatyalı. Ama bu aday adayımız iki kez ilçe başkanlığını kazandı. Bazı kişiler sosyal medya üzerine milliyetçilik yaparak oy toplamaya çalışıyor.  Bizler bu kişilere diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında Malatyalı İsmet İnönü vardı. Atatürk bir kere bile Malatyalı diye İsmet İnönü’yü dışladı mı?  Bizler aday adaylarından projeleri ile, yapacakları CHP üyesinden oy istemelerini beklerdik. Ancak Lüleburgaz’da sokaklarda yaşayan insanlar bir düşüncesi olmayan kişiler “Ben Lüleburgazlıyım” diyerek ve birilerini dışlayarak oy toplamak istiyor. Daha önce bize Giresunlu İl Genel Meclis Üyesi seçtiren parti yöneticilerimiz “Malatyalıya oy vermeyin diyor.  Irkçılık bizlere hiç yakışmaz, Partimize gene hiç yakışmaz” diyerek CHP içindeki ırkçılık söylemlerine tepki gösterdiler.

 

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek