Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 04 Aralık 2018, Salı 09:28 tarihinde eklendi. 796 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem Engelliler

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP’de gündem Engelliler  

 12.30’da başlayan toplantıyı CHP İlçe Başkan Yardımcısı Arif Oruç ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Vasfiye Kantürer, Mahmut Ümit Can ve CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Münevver Ardagül yönetti.

 

Saat 13.30’da biten toplantıya  Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker,  CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı Koray Şentürk ile birlikte parti üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Arif Oruç; “Bugün 3 Aralık. Biliyorsunuz 3-10 Aralık Engelliler Haftası. CHP olarak bizlerinde düşünce Engellilerimizi hayatımızın içine katmak. Bununla ilgili yasaların çıkmasında partimizin büyük çabaları oldu. Tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyor, yaşamlarında ki engellerin kalkmasını diliyoruz” dedi.

 

Türk Kadını’na Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesine de değinen Arif Oruç; “5 Aralık 1934 yılında Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkı verildi.  Çarşamba günü bu hakkın verilmesinin 84. yıl dönümü. CHP Lüleburgaz Kadın Kolları 5 Aralık 2018 Çarşamba günü toplantı yapmayıp Kırklareli’nde bulunan Atatürk Evi’ne gezi düzenleyecek. Bu gezi ücretsiz olacak” dedi.

 

Arif Oruç’un ardından CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı Koray Şentürk söz aldı. Koray Şentürk yaptığı konuşmada; “Burada bulunanların bir çoğu Avrupa’ya en azından Bulgaristan veya Yunanistan’a gitmiştir. Bu ülkelerdeki engelli sayısı size fazla gelir. Ancak bu ülkelerde ki engelli sayıları bizim ülkemizle aynı sayıdadır. Ancak orada fazla görünmesinin nedeni bu ülkelerde engelliler hayata tutunduğu için hepsi göz önünde. Bizde ise engelliler saklanıyor. Bizim de Avrupa gibi olmamız lazım. Belediye Başkanı olduğum zamanda da Engelli vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa yapacağım buradan söylüyorum” dedi.

Koray Şentürk’ün ardından söz alan Sahir Uçar da yaptığı konuşmada Lüleburgaz’da Belediye’nin Engelli vatandaşlara önem vermediğini, Engelliler Derneği’ne ise hiç destek olmadığını söyledi.

 

Lüleburgaz’da bulunan Engelliler Derneği üyelerinin Dere Mahallesi’nde  dernek binaları olduğunu ve kirasını ödemek için  büyük bir mücadele verdiğini de belirten Sahir Uçar, “Gençlik Parkı içinde bulunan boş odalardan birinin Lüleburgaz Engelliler Derneği’ne verilebileceğini söyledi.

 

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek