Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 14 Kasım 2012, Çarşamba 09:30 tarihinde eklendi. 908 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kesimoğlu’dan broşürlü eleştiri

CHP Kırklareli Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin için "Böyle Buyurdu Bakan!" başlıklı bir broşür hazırladı. Broşürde Bakan Şahin'in gaflarına ve bu gaflarla ilgili karikatürlere yer veriliyor. Broşürü Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunun dikkatine sunan Kesimoğlu, Genel Kurul'da halen görüşülen Büyükşehir Kanunu Tasarısı ile Bakan Şahin'i eleştirdi. Şahin'in bu tasarıya karşı olduğunun kulislerde konuşulduğunu ama bunun gereğini yapmadığını belirten Kesimoğlu "Şahin koltuk sevdası için kendisine ihanet eden ilk Bakan değil" dedi.
Kesimoğlu’dan broşürlü eleştiri
İçişleri Bakanının milletvekillerini izlettiğini belirten Kesimoğlu, Bakanın İçişleri Komisyonu toplantısında kendisine "Sizi takip ediyoruz" dediğini ve önergelerinden rahatsız olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Başıma bir şey gelirse faili belli" dedi.
 
Bakan Şahin'in gaflarıyla ünlü ilk bakan da olmadığını, hatta milletvekillerini izleten ilk bakan da olmadığını belirten Kesimoğlu "Şahin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan halka biber gazı sıktıran ilk bakan." dedi. Kesimoğlu şöyle konuştu:
 
"Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayanlara biber gazı sıktırmak utanılacak bir görüntü ancak Bakanın yüzünün dahi kızarmadığını biliyorum. İdris Naim Şahin, Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını gaflarıyla yazdıran ilk Bakan değilse de, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan, elinde Türk bayrağı ile yürüyen halka biber gazı sıktıran, polis şiddeti uygulatan ilk Bakan olarak yazdırmış ve toplumun hafızasından asla silinmeyecek görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştur."
 
Bakan Şahin'in adının tarihe daha kalın harflerle geçmesi gerektiğini belirten Mehmet Kesimoğlu, "Şahin'in gafları AKP ileri demokrasisinin en damıtılmış, en ileri halidir. Bu nedenle bu gafların da hatırlanması önemlidir. AKP 'ileri demokrasisi'nin ve anlayışının daha iyi anlaşılması ve hatırlanması için hazırladığımız bu broşür Türk demokrasi tarihine katkı yapacaktır." dedi.
 
Bakan Şahin'e Meclis Genel Kurulunda biber gazıyla ilgili sorduğu soruya yanıt alamadığını belirten Kesimoğlu aynı soruyu bu kez basın aracılığıyla soracağını söyledi. Eski bakanlardan Cahit Aral'ın radyasyonlu çay içtiğini hatırlatan Kesimoğlu, İçişleri Bakanının biber gazına organik dediğini ve kendisinin de bu beyan üzerine hazırladığı soru önergesinde Bakan Şahin'e "Basın mensupları önünde biber gazını denemeyi düşünür müsünüz?" çağrısında bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:
 
"İçişleri Bakanı önergelerimden rahatsızlık duyuyorsa, onu rahatsız etmeye devam edeceğim. İçişleri Bakanı adeta 'gaf işleri bakanı'. Bunu kendisine söylediğimde bana 'gaf ne demek ama google'a bakmadan söyle' dedi. Gaf, yersiz, zamansız, beceriksiz, söz veya davranış ,patavatsızlık ve pot demektir. Bence bakan google'a bakmaktan değil, malzeme olmaktan rahatsız olmalı."
Haber Merkezi
 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek