Topçu Baba Derneği’nden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ziyaret
KTSO’dan Milletvekili Sarıçam’a ziyaret
SEÇİM BİTTİ YANKILARI SÜRÜYOR
Bu haber 07 Kasım 2018, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turhan Gülaçar “Belediye doğumdan ölüme vatandaşının yanında olmalı”

CHP İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen haftalık halk toplantısında konuşan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Turhan Gülaçar, belediyenin doğumdan ölüme vatandaşlarının yanında olması gerektiğini söyledi.
Turhan Gülaçar “Belediye doğumdan ölüme vatandaşının yanında olmalı”  

CHP Belediye Başkan Aday Adayı Turhan Gülaçar, yaptığı açıklamada yatırımların maliyet analizinin yapılmasının ardından yapılmaya başlanması gerektiğini belirtti. Gülaçar “Lüleburgaz Belediyesi 30 yıldır bizim elimizde. Şimdiye kadar görev aldığımız bütün belediye başkanları ellerinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Ama bu kadar yılda kendinize öz eleştiri yapmalıyız. Lüleburgaz, bölgede en hızlı gelişen kentlerden birisidir. Bu kadar hızlı gelişen bir kentte bütün hizmetleri zamanında yetiştirmek imkânsız. Onun için bütün belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapmışlardır. Lüleburgaz’a yapılan büyük yatırımlar var son zamanda. Ama bir kente yatırım yaparken uyulması gereken birkaç tane kriter var. Bunlardan birincisi kentin önceliklerinin doğru tespit edilmesi. Bunu ben belediye başkanı olduğum zaman yapamam, bunu belediye meclis üyeleri sivil toplum üyeleri, vatandaşlar tartışarak kentimizde yatırım önceliklerinin sağlıklı tespit edilmesi gereklidir. İkincisi yatırım yaparken yatırımların büyüklükleri vardır. Yatırım maliyet analizi yapılmadan yatırım yapılmaz. 1 kuruş faydası olacak bir şey için 10 kuruş harcanmaz. Bu analizin çok doğru yapılması lazım. Gereğinden büyük işler yapmak sizin başka bir yerde yapmanız gereken hizmeti yapamamanız anlamına gelecektir. Üçüncüsü yatırımların kentte eşit dağıtılması lazım. Son zamanlarda yapılan yatırımlara dikkat edin, bölgemizin sadece bir kısmına büyük yatırımlar yapılırken bu bölgede daire fiyatları 400-500 bin TL gibi oluyor. Fakat kentin büyük bir kısmına yapılmayan yatırımlar deniz suyunun çekilmesi gibi çekilerek kentimiz İstanbul tarafına doğru gitmektedir. Bence bu yatırımların doğru yapılması lazım. Yatırımların sürdürülebilir olması lazım. Bir hizmet yapıyoruz. Tesis açtık. Bu tesisin kendi kendini idare edebilecek katkılar sağlaması lazım. Belediyenin sırtına yük olmaması lazım.

Özellikle park bahçeler yaşayan yatırımlar. Yani siz bir şey yapmasanız da ağaçlar büyüyecek, yeşiller çoğalacak. Kendi kendine güzelleşmesi lazım. Ama maalesef bunu görüyoruz bu şekilde yapılamıyor. Ya ihaleye verdiğimiz kişiler gerekli özeni göstermiyor ya da biz gerekli takibi yapamıyoruz diye düşünüyorum.  Ana belediyecilik hizmetlerine gelince, son zamanlarda belediye başkanımıza burada teşekkür etmek istiyorum. Kentimize büyük projeler yaptı. Ama bunları yaparken su, kanalizasyon, yol bunlarda biraz geri kaldığımızı düşünüyorum. Bu konulara daha önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Esas önemli konu insan odaklı projelerden uzaklaştık. Bir belediye, kentte bir doğum olduğunda mutlaka gözünüz aydın, analı babalı büyüsün diye iyi dileklerini iletmelidir. Bunun dışında kentimizde bir cenaze oldu. Belediyemizin bir başsağlığı dilemesi ya da nasıl yardımcı olabiliriz demesi gereklidir. Doğan her bebek Allah’ın bize emaneti, ölen her bireyde bizim Allah’a bir emanetimizdir, diye düşünerek doğumdan ölüme kadar vatandaşların yanında olmamız gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek