Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 06 Kasım 2018, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 63708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özgür Kaya “İstanbul Caddesi’nin adı Atatürk Caddesi olacak”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen Haftalık Halk Toplantısında konuşan CHP Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaya, Lüleburgaz’da Atatürk isimli bir Cadde’nin bulunmadığına dikkat çekti.
Özgür Kaya “İstanbul Caddesi’nin adı Atatürk Caddesi olacak”  

CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaya, CHP Halk Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, bazı kişilerin kendisinin başkan olması durumunda bazı caddelerin isimlerini değiştireceği söylentisine karşı Atatürk İsmet İnönü ve Bülent Ecevit isimlerini koyacağını belirtti.

Özgür Kaya, “Hükümet Cumhuriyetin tüm değerlerine CHP’nin tüm değerlerine saldırırken biz ne yapıyoruz? Mustafa Kemal Atatürk tarihe Türk Milletinin adını yazarken biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini hangi Caddemize yazdık? İsmet İnönü demokrasi tarihine adını yazarken, yunan işgaline karşı tarih yazarken biz İsmet İnönü’nün adını hangi caddemize, hangi sokağımıza yazdık? Bülent Ecevit Kıbrıs’ın dağlarına, Ege’nin denizine, haşhaş tarlalarına tam bağımsız Türkiye yazarken biz Lüleburgaz’da hangi sokağa yazdık? Hiçbir sokağa yazmadık. Açın Lüleburgaz Haritasını ismi Atatürk olan bir cadde göremezsiniz. Bülent Ecevit bulvarımız yok, İsmet İnönü bulvarımız yok. Peki, yerelde iktidar kimde? Meclis’te çoğunluk kimde? Bizde. O zaman onlar Yavuz Sultan Selim’in adını köprüye yazarken, Osmanlıya sahip çıkarken biz Cumhuriyete sahip çıktığımızı nasıl göstereceğiz? Bazı arkadaşlarımız, değerli büyüklerimiz mahallelerde dolaşıp Özgür Kaya gelirse bazı caddelerin ismini değiştirecek diyorlarmış. Buradan söylüyorum. Kısmet olurda belediye başkanı olursak İstanbul Caddesi’nin adını Atatürk Caddesi, Eski İstasyon Caddesi’nin adını Bülent Ecevit Caddesi, İstasyon Caddesi’nin adını da İsmet İnönü Caddesi yapacağız. Murat Hüdavendigar Caddesi’nin adını da Cumhuriyet Caddesi olarak değiştireceğiz.” dedi.

“20 yıl önceki borudan su dağıtmaya devam edemeyiz”

Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaya, Lüleburgaz’ın ciddi altyapı sorunu olduğunu da belirterek “Meclisimiz toplandı. Lüleburgaz Belediye Meclisi komisyona havale ile birlikte 2019 bütçesini 213 milyon TL’ye bağladı. 2016 yılı bütçemiz 133 milyondur. 2017 bütçemiz 168 milyondur. 2018 yılı bütçemiz 203 milyondur. Buda yaklaşık Lüleburgaz’ın 30’ila 40 milyon lira bütçesini arttırmasına ihtiyacı var ki yatırımlarını devam ettirebilsin. Gördüğümüz bu bütçemiz 7 ila 8 milyon TL arasında yani yaklaşık %4 arttı. Ekonomik kriz falan gerekçe olabilir ancak bu şekilde devam edersek önümüzdeki 4-5 yıl sonra yatırım yapmaya, maaş ödemeye bütçemiz kalmaz. Buradan komisyon üyesi arkadaşlarımızı uyarmış olayım. Ek bütçe zorlamasına ileride takılmamak için bugünden bütçenin 230-240 milyon TL olarak bağlanması ve bu gelir kaynaklarının bugünden bulunması Lüleburgaz’da yatırımların devam edebilmesi açısından şarttır. Lüleburgaz Belediyesi’nin önemli yatırımları var. Ancak temel belediyecilik yatırımları konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Ve asıl parayı tutanda temel belediyecilik yatırımları. En başta altyapı. Lüleburgaz altyapısı Ahmet Sezal Özbek’ten beri ciddi yatırım görmemiş bir şehirdir. Her şehrin 20’ila 25 yıl arasında altyapıyı yenilemeye ihtiyacı vardır. Biz artık bu sınıra geldik. Bundan daha fazla altyapı yatırımlarını öteleyemeyiz. 20 yıl önceki borudan su dağıtmaya devam edemeyiz. 20 yıl önce nüfusu 3 bin olan mahallenin kanalizasyonu bugün 15 bin olmuşken aynı kanalizasyondan devam edemeyiz. Altyapı yatırımı dediğimiz paradır. Parayı bulamazsanız yatırım yapamazsınız ve bu dönem bu bütçe kısıntılı bir bütçe olmuştur. Bunun bu şekilde devam etmesi belediyenin hizmet üretmesi açısından ciddi sıkıntılara neden olacaktır.” şeklinde konuştu.
Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek