Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 30 Ekim 2018, Salı 09:25 tarihinde eklendi. 1589 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEDİKENT’TEN MEME KANSERİ SÖYLEŞİSİ

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme ayı kapsamında Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi tarafından “Erken fark edersen çok şey fark eder” başlığıyla Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme konulu söyleşi düzenlendi.
MEDİKENT’TEN MEME KANSERİ SÖYLEŞİSİ  

25 Ekim 2018 Perşembe günü saat 19.00’da Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen söyleşiye  Medikent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı  Op. Dr. Ferhat Gega, Radyoloji Uzmanı Dr. Özcan Kartal ve Plastik, Rekostrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Süleyman Aslan konuşmacı olarak katıldı.

 

Söyleşide açılış konuşması yapan Medikent Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Sara Kaplan Ekim ayının meme kanseri farkındalık ve bilinçlendirme ayı olması nedeniyle Medikent Hastanesi olarak ay içerisinde çeşitli toplantı ve etkinlikler düzenlediklerini  ve bu sayede toplantılara katılım gösteren Lüleburgazlı kadınların bir araya gelerek sağlıkla ilgili konularda bilinçlenmesinin önemine dikkat çekti.

 

Söyleşi daha sonra Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ferhat Gega’nın sunumu ile devam etti. Gega,”her kitle kanser değildir” başlığıyla  “meme kanseri nedir”, “meme kanseri cerrahisi tedavi yöntemleri” ve “gelişen kanser tedavileri” konularında bilgi verdi. Kadınların vücutlarını çok iyi tanıması ve vücutlarındaki değişiklikleri iyi takip etmesi gerektiğini söyleyen Gega, özellikle adet dönemlerinin son günlerinde kendi kendilerine memelerini muayene etmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Michelangelo’nun 1520 yılında yaptığı bir kadın heykelindeki memenin çöküklüğü ve kistin fark edildiğini söyleyerek sunumunu bitirdi.

O. Dr. Ferhat Gega’dan sonra konuşan Radyoloji Uzmanı Dr. Özcan Kartal, meme kanseri, meme kanserinin erken tanısı ve önemi ile tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi aktarımında bulundu. “Bu kanserler önlenebilir hastalıklardır, yeter ki erken evrede yakalanabilsin. Bu da  düzenli muayeneler ve tarama testlerinin yapılması ile mümkündür” diye konuştu.

 

Meme Kanseri hakkında yapılan söyleşide son olarak söz alan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Süleyman Aslan kanser cerrahisi sonrası meme onarımı ile ilgili bilgiler verdi. Yapılan cerrahi onarımların son derece başarılı olduğunu ve beklenen sonuçları verdiğini belirten Aslan, yapılan onarımların kadınların üzerindeki psikolojik etkilerinden de bahsetti. İnternetten alınan bilgilerin yanlış olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Serkan Süleyman Aslan “İnternette okuduğunuz her şeye güvenmeyin” diyerek sözlerini bitirdi.

 

 Yaklaşık 2 saat süren, Lüleburgazlı kadınlar tarafından ilgiyle karşılanan ve yüksek katılımın olduğu söyleşinin son bölümünde katılımcılar interaktif bir şekilde söyleşiye katılarak doğru bilinen yanlışlar konusunda da bilgilendirildiler.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek