Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 24 Ekim 2018, Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi. 1084 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ödüllü Yönetmen Lüleburgazlılarla buluştu

Lüleburgaz Sinema Topluluğu, ödüllü yönetmen Banu Sıvacı’nın katılımıyla Güvercin Filmini izleyerek söyleşi gerçekleştirildi.
Ödüllü Yönetmen Lüleburgazlılarla buluştu  

Lüleburgaz Sinema Topluluğu, Sofya Film Festivalinde "En İyi Yönetmen" ve İstanbul Film Festivalinde "En İyi İlk Film" ödüllerini kazanan, Dünya Prömiyerini Berlin Film Festivalinde yapan Güvercin Filmini, filmin yönetmeni Banu Sıvacı'nın katılımıyla 17 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirdi. Bercadia AVM'de bulunan Cineistanbul'da gerçekleştirilen gösterim sonrasında başarılı yönetmenle film hakkında söyleşi yapıldı.

Hikâyesi Adana'da geçen filmde; güvercin bakmayı tutku haline getirmiş Yusuf isimli bir gencin hikâyesi anlatılıyor. Yönetmen Sıvacı, “İlk filmimde doğup büyüdüğüm yerlerin hikâyesini yapmak istedim. Çatısında güvercin bakılan bir binada geçti çocukluğum. O yüzden bu tutkuyu çok küçük yaşlardan beri deneyimleme şansım oldu. Aslında film salt Adana, güvercin veya bir gencin yaşantısı hakkında değil toplumun insanları nasıl şekillendirmeye çalıştığı ile alakalı bir film.” şeklinde konuştu.

Lüleburgaz Sinema Topluluğuna da değinen Sıvacı “Ne kadar ödüller alsak da bağımsız yapımlar olarak çok fazla kopya ile gösterim şansı bulamıyoruz. Büyük şehirlerde bile bu böyle. Bu tip topluluklar sayesinde hem filmlerimiz daha geniş kitlelere ulaşıyor hem de bağımsız sinemaya olan ilgi artıyor. Kendim de Adana'da sinema topluluğu deneyimi yaşamış biri olarak yapılan işin çok değerli olduğunu düşünüyorum.” diyerek topluluk üyelerine ve izleyicilere teşekkürlerini sundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek