Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 19 Ekim 2018, Cuma 09:44 tarihinde eklendi. 685 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ADD “İş Bankası hisselerinin mülkiyeti CHP’ye aittir”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Lüleburgaz Şube Yönetimi tarafından CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.
ADD “İş Bankası hisselerinin mülkiyeti CHP’ye aittir”  

Yapılan açıklamada, “Uzun yıllardır, siyaset kurumu Atatürk’ün çizdiği rotadan kopmuş, başka yollara sapmış, bunun bedelini de milletimiz ödemiştir. Atatürk’ün yolundan başka her yolun sonu aldanma ve aldatmaktır. Hemen her gün yeni bir sorun, hemen her gün yeni bir algı operasyonuyla karşılaşmaktayız. Son örnek; Cumhurbaşkanı’nın başlattığı İş Bankası tartışmasıdır. Miras, ‘en genel anlamıyla, bir kişinin kendinden sonra gelenlere bıraktıkları’ anlamına gelmektedir. Bu yönüyle özel bir hukuka sahiptir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Eylül 1938’de hazırladığı vasiyetnamesinde: İş Bankası’ndaki hisselerin sadece mülkiyeti CHP’ye aittir. Hisselerin gelirinde hak sahibi değildir. Bankanın her yıl dağıttığı kardan gelen tutarın yarısını Türk Tarih Kurumu’na diğer yarısını da Türk Dil Kurumu’na vermekle görevlidir. Büyük Önder, burada CHP’ye manevi bir görev yüklemiştir. Bir vasiyette bulunmuştur. Dünyada bütün toplumlarda vasiyetin bir değeri ve saygınlığı vardır. En ilkel toplumlarda bile vasiyet, son istek olarak yerine getirilir, dokunulmazdır, saygı duyulur. Büyük Devrimci’nin 5 Eylül 1938’de yazdığı vasiyetname; Anayasayla korunan özel mülkiyet ve miras bırakma hukuku kapsamındadır. Dokunulmazdır. Değerlidir. Saygındır. Ana Muhalefet Partisi’yle siyasi mücadele; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Kurtarıcımız, dünya tarihinin hürmetle andığı Büyük Atatürk’ün mirasına saldırarak yapılmamalıdır. Bu hiçbir siyasiye yakışmayacak kadar yanlış ve küçültücü bir durumdur. Atatürk, bu milletin ortak paydası, ortak değeridir. Unutanlara hatırlatırız.” denildi.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek