Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 17 Ekim 2018, Çarşamba 09:36 tarihinde eklendi. 1056 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Kayan “Öğrenciler utançlarından gözlerini kapatmışlar”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, haftalık halk toplantısında Ensar Vakfı tarafından düzenlenen konferans hakkında konuştu.
 Vekil Kayan “Öğrenciler utançlarından gözlerini kapatmışlar”  

Milletvekili Kayan, “Geçtiğimiz hafta bölgemizdeki Ensar Vakfının yapmak istedikleri, okulların müdürlerinin ve kaymakamın bu konudaki iktidara yakın, tavizkâr tutumu hiçte hoş görülecek bir şey değil. Lüleburgaz Anadolu Lisesi Müdüre Hanım buraya katılınılması için imza veriyor. Müdür Yardımcısı da öğrencileri götürüyor. Gerek Kaymakam beyin gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürünün velilerin oluru olması gerekli şeyi de hiç kale alınmadan bu şekilde çocukları alıp götürme eylemi gerçekleşiyor. Bunu biz yıllardan beri çok sık görüyoruz. Şimdi göze batmak için yaptıklarını cesurca bir davranışmış gibi bu zihniyeti savunan bir silahşörmüş gibi davranarak kendilerini daha yüksek makamlara en kolay şekilde ulaştıracağı kanaatiyle ki bu kanaat Türkiye’de oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Ensar Vakfının tecavüze kadar varan suçları vardır. Bunun yanında müsbet ilimlere değil de gencecik beyinleri hurafelerle dolduracak olan bilgileri bizim çocuklarımıza aktarmaya çalışıyorlar. Burada söylemek istedikleri, yapmak istedikleri nedir? Bu adam kimdir? Bu adam ilköğretim öğretmeni bir arkadaş, kitap yazıyormuş. Bu yetkiyi nereden, kimden alıyor? Türkiye’yi götürmek istedikleri nokta, örümcekleşmiş beyinler, sorgulamadan uzak, araştırmadan uzak insanlar yetiştirilsin, bir başkasının ürettiğini alıp kullansın, kendi kişisel, toplumsal değerlerini bilmesin, bir başkasına sadece uşaklık etme görevini yapsın anlayışıdır. Geçtiğimiz Çarşamba günü burada yapılan olay bizim Lüleburgaz’daki genç beyinlerimizi uyuşturmaya yönelik bir harekettir. Ben bunu şiddetle kınıyorum. Özellikle Lüleburgaz Anadolu Lisesi gibi çok değerli kişiler yetiştirmiş bu okulun gerek müdüresini, gerekse müdür yardımcısını böyle bir şeye teşebbüs etmesi ayıptan da ötedir. Lüleburgaz’daki, Trakya’daki insanlara bir hakarettir. Bu insanlar bu zaman kadar ne yapacağını, ne edeceğini bilmiyordu da bunlar mı öğretecekler? Peki, bunların yaptıkları bu hurafe davranış veya beyin yıkama olayı bugüne kadar dünyada ne başarı göstermiştir. Bu öğretme değil tamamen beyin yıkamadır. Toplumu geri bırakmak için bir projenin bugün Lüleburgaz’daki tezahürüdür. Ayrıca bu yaptıkları da bir suçtur. Bu Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bir protokolü mahkeme reddetmiştir. Örgün öğretimde böyle bir şey olamaz diye. Ama Maalesef böyle bir cesareti, böyle bir cüreti gösterebiliyorlar. Gencecik çocukları istememelerine rağmen zorla orada bekletmişlerdir. Öğrencilerin çoğu böyle bir konferansa katıldıklarından dolayı utançlarından gözlerini kapatmışlardır. Tabi bu utanç onların değil, onları oraya zorla getirenlerin. Hatta bir öğrenci çıkmış ben burada durmak ve böyle bir eğitim almak istemiyorum demiş fakat o bahsedilen müdür yardımcısı onu zorla alıkoymuştur. Bu emperyalist bir oyundur.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek