Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 16 Ekim 2018, Salı 09:26 tarihinde eklendi. 1283 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turhan Gülaçar Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı

Lüleburgaz’ın tanınmış simalarından İnşaat Mühendisi Turhan Gülaçar, CHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Turhan Gülaçar Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı  

CHP haftalık halk toplantısına katılan Turhan Gülaçar, yaptığı açıklamada kendini tanıtarak yerel seçimlerde CHP Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Gülaçar, açıklamasında “16 Şubat 1967’de Vize ilçemizde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimlerimi tamamladıktan sonra Lisans eğitimimi İTÜ İnşaat Fakültesinde yaparak 1989 yılında, İnşaat Mühendisi unvanını aldım. Vatani görevim için gittiğim İzmir Narlıdere yedek subay okulunu 2.’likle bitirdikten sonra askerliğimi Vize 41. Piyade Tugayında tamamladım.

1992 yılında Lüleburgaz Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanarak İnşaat Mühendisi olarak devlet memurluğu görevime başladım. 1993-1995 yılları arasında İmar İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerini bir arada, 1995 ve 2000 yılları arasında Fen İşleri müdürlüğü görevini yürüttüm. Bu dönem içinde birlikte çalışmaktan onur duyduğum belediye başkanım Çetin Yelmez’i rahmetle anmadan geçemeyeceğim. Mekânı cennet olsun.

1999 yerel seçimlerinden sonra Sayın Belediye Başkanım Emin Halebak ile kısa bir süre çalıştıktan sonra 2000 yılında istifa ederek serbest inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladım. Görev yaptığım dönem içerisinde sayısız, park, bahçe, meydan düzenlemesi, imar uygulamaları ile otopark, cadde ve sokak, kanalizasyon, temiz su hattı gibi çalışmaların proje ve yapım işlerini gerçekleştirdik. Yaklaşık 18 yıldır devam eden iş hayatımda birçok konut, fabrika, resmi hizmet binası, otel, sanayi yapısı, düğün salonu, arıtma tesisi gibi yapıların proje ve kontrollük hizmetlerinde görev aldım.

Lüleburgaz Huzurlu ve Güvenli Yaşam İçin Dayanışma Derneği, Lüleburgaz Şehir Kulübü Derneği, Lüleburgaz Fenerbahçeliler Derneği, Lüleburgaz Yeni Kuşak Enstitüleri Derneği, Lüleburgaz Spor Kulübü Derneği gibi birçok derneğin faal üyesiyim. Şehrimizin güzide takımı Lüleburgazspor Kulübünde başkanlık, asbaşkanlık, 2. başkanlık gibi görevler dâhil olmak üzere uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yaptım. 2004 yerel seçimleriyle birlikte CHP’de başladım siyasi yaşamımda 2009-2011 yılları arasında sayın milletvekilim Turabi Kayan başkanlığında ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptım. Eşim Hamiyet Gülaçar halen CHP İl Sekreterliği ve Kadın Kolları MYK Üyeliği görevlerini yürütmektedir. Evli, 21 yaşında Övgü isimli bir kız ile 26 yaşında Olgu isimli bir erkek çocuk babasıyım.

30.yılımı kutlamaya hazırlandığım meslek yaşamımın tamamı belediyeler ile bir şekilde bağlantı içinde geçti. Bu süre içinde belediyecilikle ilgili oldukça yüksek bir birikim edindim. Bu birikimlerimi toplum yararına kullanmanın en iyi yolu Belediye Başkanlığı olacağı düşüncesiyle Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdim.

Demokrasiye, evrensel değerlere, bilimsel çalışmaya, planlamaya, kamusal denetime, toplumculuğa, çevreye, tarihe, kültürel değerlere, ulusal çıkarlara önem veren insan odaklı çözümleyici, sürdürülebilir bir yönetim anlayışından yana olduğumun bilinmesini isterim.

Doğan her bebek Allah’ın bize emaneti, ölen her birey bizim Allah emanetimizdir anlayışıyla doğumdan ölüme kadar belediye hemşerilerinin yanında olmalıdır. Belediyecilik hakkında şuanda çokça konuşabilirim. İleriki günlerde farklı organlardan bunları açıklayacağım. CHP üyesi olan herkes her göreve aday olabilecek yeterliliktedir.

Özellikle belediye meclis üyelerine genç ve kadın arkadaşlarımızı kotalara meydan okurcasına müracaat etmeleri beni mutlu edecektir. Aday belirleme yöntemine gelince bu konuda bir hayalimi paylaşmak istiyorum. Bir salonda dizilmişiz bütün aday adayları arkadaşlarım ve üyelerimiz orada bizler belediyecilik anlamında düşüncelerimizi, projelerimizi eşit söz hakkı ile anlatıyoruz. Üyelerimiz bizleri dinliyor ve bunun arkasında sandıklar konuluyor. Sandıktan çıkan arkadaşımızın koluna giriyoruz ve çıktık açık alınla diye başlıyoruz yürümeye. Biz önde bütün halkımız arkamızda ilk önce yerel seçimlerde başarıyı sonra genel seçimde iktidarı. Bütün aday adayı arkadaşlarımız bu işi layıkıyla yapabilecek kalitede fakat benim farklı bir iddiam var ben daha güzel yaparım.” ifadelerinde bulundu.

Turhan Gülaçar, Hakan Dedeoğlu ve mevcut Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin ardından CHP Lüleburgaz İlçe binasında  Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan üçüncü isim oldu.

Turhan Gülaçar, Eylül ayı içinde gazetemizde Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklamış Lüleburgaz için önemli projeleri olduğunu söylemişti

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek