Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 15 Ekim 2018, Pazartesi 09:34 tarihinde eklendi. 925 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ EĞİTİM SEN’DEN ENSAR VAKGI AÇIKLAMASI

Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği’nden yapılan açıklamada Anadolu Lisesi Öğrencileri’nin zorla Ensar Vakfı Seminerine götürüldüğü iddia edildi.
LÜLEBURGAZ EĞİTİM SEN’DEN ENSAR VAKGI AÇIKLAMASI  

Eğitim Sen Lüleburgaz Temsilciliği’nden yapılan açıklama şöyle; “ Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminde genelde ve yerelde gün geçmiyor ki bir skandal yaşanmasın. Millî Eğitim Müdürlüğü, kendisine dilekçe veren herkesin ‘ben seminer vermek istiyorum’ deyince seminer vermek istediği konuda akademik eğitimi var mı yok mu diye sormuyor mu hiç? ‘Moral motivasyon’ konulu semineri Anadolu Lisesi öğrencilerine verilmesi için, nasıl olur da Akademik olarak sadece sınıf öğretmenliği olan birine verirsiniz? Halk eğitim merkezlerinde verilen her türlü seminer eğitimcisi için akademik eğitim belgesi şartı aranırken Anadolu Lisesi'ndeki 10. sınıf öğrencilerine seminer verecek olan kişide bunun aranmamasında art niyet vardır. Milli Eğitim Bakanlığı ile Karaman'daki yurtlarında 45 erkek öğrenciye yapılan istismar ile adı anılan Ensar Vakfı'nın yapmış olduğu protokolü sendikamız Eğitim –Sen’in itirazı üzerine mahkemeler iptal etmiştir. İptal gerekçesi olarak ‘Eğitimin bir kamu hizmeti olduğu ve eğitimin kamu görevlileri eliyle yürütülebileceği’ belirtilmiştir. Bu gerekçeyle iptal edilen protokol gün yüzü gibi ortada ve kamuoyunda bilindiği halde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce aynı vakıfla ortak iş yapılmasına kabul etmiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün seminer olurunda var olan seminere katılacak öğrencilerin verilerinden izin alma şartı belirtilmesine rağmen Lüleburgaz Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce öğrencilerin hiç birinin ailesinden, velisinden izin alınmadan seminere götürülmesi ve bunun dersler devam ederken yapılması hangi pedagojik veya yönetsel anlayışa sığar. Öğrenciler dersten alınıp nereye götürüldüğünü dahi bilmeden seminer salonuna girdiklerinde Ensarcıların eğitim verdiğini anlayınca salondan çıkıp semineri dinlemek istemediklerini belirtmelerine rağmen öğrencilerin başındaki sorumlu olan idareci ve öğretmenler tarafından salondan çıkmalarına izin verilmemesini ve zorla seminerin dinletilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Okul aidatı, temizlik parası, sınav parası vb. olarak okul İdaresi olarak öğrenci anne babasına gönderdiğiniz yazıların benzerini ‘Çocuğunuzun Ensar Vakfı'nın düzenleyeceği eğitime katılmasına izin veriyor musunuz?’ diye sorsaydınız bakalım kaç öğrenci velisi size izin verecekti. Eğitim Sen olarak Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Lüleburgaz Anadolu Lisesi'nin yaptı bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Okullarımızı, öğrencilerimizin bazı cemaat, vakıf ve derneklerin karanlığına itilmesini istemiyoruz. Laik bilimsel ve demokratik bir eğitim tüm öğrencilerimizin hakkıdır ve bu eğitim Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ya da gerekli eğitimleri akademik düzeyde almış uzmanlar tarafından verilmelidir. Tam da bu noktada öğrencilerimizi, velilerimizi ve eğitim emekçilerini hep birlikte okullarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.” Denildi.

Ertan BAYER

 

 

                                                                                                             

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek