KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu haber 02 Ekim 2018, Salı 09:30 tarihinde eklendi. 1374 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medikent Kalp Sağlığı için pedalladı

Medikent Hastanesi, kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekmek, kalp hastalıkları riskini azaltacak önlemlerin başında yer alan hareketliliğin ve bunun en önemli araçlardan biri olan bisikletli yaşam konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde kalp sağlığı için pedalladı.
Medikent Kalp Sağlığı için pedalladı  

Hedef Doğa Sporları Lüleburgaz ve Bisikletliler Derneği Lüleburgaz Temsilciliği işbirliği ile düzenlenen bisiklet turunda Medikent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ferhat Gega, Başhekim Op. Dr. Turgay Yücel, Başhekim Yard. Op. DR. Teoman Durukan, İşletme Direktörü Dr. İlyas Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri,  hekim, sağlık personeli ve idari kadrosu ile birlikte kalabalık bir grup olarak etkinlikte hazır bulundu.

29 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da Medikent Hastanesi bahçesinde başlayan etkinlikte Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Turan Ege bir basın açıklaması yaptı.

Bugün kalplerimiz bir olsun

Prof. Dr. Ege basın açıklamasında şunları kaydetti: “Kardiyovasküler hastalıklar, bugün dünyadaki tüm ölüm nedenlerinin üçte birini oluşturuyor. Her yıl yaklaşık 17 milyon kişinin kalp krizi ve inmeyi içeren kardiyovasküler hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Kişiler yaşamlarında sadece birkaç küçük değişiklik yaparak kalp hastalığı ve felç riskini azaltabilir.

Kalp hastalığının en önemli tedavisi aslında spor ve egzersizdir. Kolesterol ve şeker yüksekliği, kilo ve stres gibi risk ve etkenler kalp rahatsızlıklarına yol açar. Egzersiz ve spor bütün bunların ilacıdır. Bisiklet, kolesterol ve tansiyonu düşürebiliyor, stres ve sıkıntıları azaltıyor, obeziteyi önlüyor. Bisikletin bütün sporlar içinde yeri çok farklıdır. Çünkü yapılması daha kolay bir spordur. Çocuklara da bu alışkanlığı kazandırmak gelecekleri için çok önemli…

Biz de Medikent Hastanesi olarak 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde kalp sağlığına dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek ve örnek olmak adına bisikletlerimizle Lüleburgaz’ın kalp rotasındayız. Bugün kalplerimiz bir olsun.”

Çalışanlardan kalp fotoğrafı

Prof. Dr. Turan Ege’nin yaptığı basın açıklamasından sonra hastane çalışanları tarafından hastane bahçesinde kalp şeklinde fotoğraf oluşturuldu ve bisiklet turunun startı için Lüleburgaz Kongre Meydanı’na hareket edildi.

Kongre Meydanı’nda diğer bisikletli gruplarla kortej oluşturan Medikent Hastanesi çalışanları Lüleburgaz’ın kalp rotasını çizmek için saat 16.00’da Kongre Meydanı’ndan Yeni Sokak İnönü Parkı istikametine doğru hareket etti.  Lüleburgaz Adliye Önü Güneş Sokak’tan devam eden tur General Ferhat Akat İlköğretim Okulu Caddesi, Bahçelievler İlköğretim Okulu, Mehmet Salih Arı Caddesi, Fatih Caddesi’nden devam ederek Kongre Meydanı’nda turu sonlandırdı.

Turun ardından Hedef Doğa Sporları Başkanı Kerim Yazır ve  Bisikletliler Derneği Lüleburgaz Temsilcilerinden Raif Adalı’ya desteklerinden dolayı Medikent Hastanesi tarafından çiçek takdim edildi ve etkinlik sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek