Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 25 Eylül 2018, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 896 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dedeoğlu “Ülke dar boğaza sürükleniyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen haftalık halk toplantısında konuşan CHP Üyesi Hakan Dedeoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Dedeoğlu “Ülke dar boğaza sürükleniyor”  

Dedeoğlu, yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik ve siyasal anlamda dar boğaza sürüklendiğini belirterek, “Türkiye’de bir sıkışmışlık var. Tabi iktidar da sıkıştı. İktidarın sıkışması önemli fakat halkın sıkışması daha önemlidir. Ülke, gerek ekonomik gerekte siyasal anlamda dar boğaza doğru sürükleniyor. Özellikle çiftçimiz adeta ekim yapamayacak noktaya geldi. 1-2 saat öncesi gübre fiyatlarında hükümetin %15 indirim yaptığı açıklandı. Özellikle mazotun yüksek oluşu çiftçimizin gerçekten bu dar boğaz içinde oluşunu daha da sıkıştırıyor.

“Kırklareli’nde geçen seçime oranla 6-7 bin fazla nüfus var”

Diğer bir husus özellikle yerel seçimler nedeniyle giderek Trakya’da artan sıcaklık, gerek seçim atmosferi temelinde gerekse iktidarın bölgeye sürekli göç temelli ikamet artışının sağlanması çalışmaları, bunlar gözlenmesi gereken önemli gelişmeler. Özellikle Tekirdağ’da 11 ilçede inanın olağan üstü bir göç var. Kırklareli’nde de bir önceki seçim ile yapılacak seçim arasında en az 6-7 bin nüfus var. Bu 6-7 bin nüfus ne yazık ki %80 oranında sağ görüşlü insanlar. O yüzden yıllardır uyardığımız bu meseleler giderek daha da netleşmekte daha da gerçek olmaya yaklaşmaktadır. Biz birlikten güç doğar temelinde bir araya gelerek bu süreci çok güçlü çerçevede ele almamız gerekiyor.

“Vali devlet memurudur. 2 sene, 5 sene kalır sonra gider”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin hakkında da önemli iddialarda bulunan Dedeoğlu, sözlerine şöyle devam etti. “Sayın yeni Valimiz, bölgeye gelen en cesur ama aynı anda da adeta yaramaz bir çocuk gibi davranan kişi olarak ilimizde enteresan açıklamalar yapan bir devlet sorumlusu. Sorumlusu diyorum aslında hali hazırda sorumlusu gibi davranmıyor. Örneğin Dokuzhöyük Köyünde yaptığımız toplantıda İngiliz ajanları ifadelerini kullandı. Hiç kimsede bir karşılık oluşmadı. Diğer taraftan ‘Biz isteseydik zaten izin vermezdik, biz devletiz’ diyerek buna adeta bir meydan okurcasına bir tavır içerisinde oldu ki devlete asla meydan okumak yakışmaz. Çünkü devlet zaten halkın ta kendisi, halkın temsilcisi halka karşı meydan okuyor böyle bir şey olur mu? O yüzden bunlara sessiz kalmak insan olarak bizlere asla yakışmaz. Vali, devletin memurudur. Burada 2 sene kalır, 5 sene kalır, sonra gider. Biz burada yaşıyoruz arkadaşlar biz buradaki yanlışlıklara müsaade edemeyiz. Milletle dalga geçer gibi yorum olmaz. Devlet bu değil ki. İsterse nükleer yaparmış böyle bir şey yok arkadaşlar dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek