Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 19 Eylül 2018, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1675 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KEPİRTEPE’DE İLK DERS

Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılına büyük bir coşkuyla başladı.
KEPİRTEPE’DE İLK DERS  

Açılış töreni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk büyükleri, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin aziz hatıraları için 1 dakikalık saygı duruşu; ardından söylenen İstiklal Marşı’yla başladı.

 

Törenin ilk konuşmasını, 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim yılı mezunlarından, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanan Çağla Demirbilek  yaptı.

Konuşmasında “Hayatınızda bazı kilit dönemler vardır ki sizi yetiştirir, büyütür ve olgunlaştırır. Sizi her açıdan siz yapar. Kepir Ana’nın toprağına can suyuna ihtiyacı olan bir tohum gibi düşer, yıllar geçtikçe o tohumdan bir fidana evrilir, yurdumuzun dört bir yanına kök salar, bu koca çınarı dallandırıp budaklandırırsınız. Koca çınar deriz Kepir’e çünkü tam seksen yıldır kendine has ‘Kepir Ruhu’yla yaşayan bir efsanedir.” cümlelerine yer verdi.

 

Okul Müdürü Halil İbrahim Toklu, yeni yılın tüm öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi, başarılarla dolu bir yıl daha geçirmek istediğimizi belirtti.

 

Okulun 1983 mezunlarından, okulda öğretmen ve idareci olarak da görev yapmış olan  Mehmet Demircan konuşmasında Kepirtepe’nin öneminden bahsetti.

 Konuşmasının sonunda öğrencilere “Hayallerinizden, sevmekten, gülümsemekten ve çalışmaktan asla vazgeçmeyin.” diyerek öğrencilerden büyük alkış aldı.

Geleneksel olarak verilen ‘İlk ders’i ise okuluN 1949 mezunlarından, “Trakya’da Örnek Kıdemli Vatandaş” unvanını da taşıyan  Feyzullah Aktan yaptı.

Feyzullah Aktan verdiği ilk derste Trakya’nın aydınlanma ışığı olan Kepir Ana’nın bağrında yetişmiş pek çok değerli isimden bahsetti.

 Burada bulunan gençlerin de gelecekte bu önemli isimlerden biri olabileceğini vurguladı.

 Kepirtepe’nin sadece bir okul değil burada bulunan öğrencilerin kişiliğinin oluşmasında da büyük bir etkiye sahip olduğunu “Kepirtepe Köy Enstitüsü’nün eseriyim.” cümlesi ile belirtti. 

 

Konuşmaların ardından Mehmet Demircan ve Feyzullah Aktan’a  okul müdürü Halil İbrahim Toklu tarafından teşekkür plaketleri, okulun kaşkolü ve 1938 amblemli bardağı verildi.

Törenin ardından öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte toplu fotoğraf çekildi ve yemek yenildi.

Ertan BAYER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek