Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 07 Kasım 2012, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 2383 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP toplantısında müthiş iddia !.. DANONE Veremli İnek sütü mü aldı ?

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde 5 Kasım 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilen Pazartesi toplantısında söz alan Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım, köye çevresinde bulunan hayvan çiftliklerinden köyde bulunan hayvanlara tüberküloz hastalığı bulaştığını söyledi. Kırm, köyde bulunan 30 büyük başının hastalığın tespitinden bir ay sonra devlete satıldığını belirterek bu bir ay süre boyunca köyün sütlerini toplayan DANONE’nin, bu veremli hayvanların sütünü de aldığını iddia etti.
CHP toplantısında müthiş iddia !.. DANONE Veremli İnek sütü mü aldı ?
CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nde 5 Kasım 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilen Pazartesi toplantısında söz alan Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım, köye çevresinde bulunan hayvan çiftliklerinden köyde bulunan hayvanlara tüberküloz  hastalığı bulaştığını söyledi.
Kırım, köyde bulunan 30 büyük başının hastalığın tespitinden bir ay sonra devlete satıldığını belirterek bu bir ay süre boyunca köyün sütlerini toplan DANONE’nin, bu tüberkülozlu  hayvanların sütünü de aldığını iddia etti.
Köylerinin yanında bulunan bir çiftliğin hayvanlar verem olduktan sonra tüm hayvanlarını 6 bin TL’den devlete sattığını çiftliğine yurt dışından hayvan getirdiğini de belirten Gürcan Kırım “Köyümüzde 3 inek 5 inek bakıp geçinmeye çalışan aileler var. Onların durumu çok kötü.  İneklerini sattıktan sonra ne iş yapacaklar. İnek bakmaya devem etseler hayvanlar  tüberküloz  olacak. Verem insana da bulaşan bir hastalık. Bu nedenle biz Karamusul Köylüleri olarak başta bu çiftliklerin sıkı bir şekilde denetlenmesini ve köylerimizde bulunan hayvanlara tüberküloz hastalığı bulaştırmamasını istiyoruz.” Dedi.
Kostik karışan gübre toprağı öldürür
CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü’nün Pazartesi toplantısında söz alan Hakan Dedeoğlu’nun iddiaları ise tüyler ürpertti.
Kırklareli sınırları içerisinde bulunan hayvan çiftliklerinin her gün temizliklerinin yapılması gerektiğini belirten Hakan Dedeoğlu “Lüleburgaz yakınlarında bulunan çiftliklerde çok fazla hayvan bakıldığı için ahırların temizliğinde de kostik malzemesi kullanılıyor.   Bu çiftliklerden çıkan hayvan dışkılarını çiftçilerimiz gübre olarak kullanıyor. Ancak bu gübrelerde de hayvan ahırlarının temizlendiği kostik isimli kimyasaldan olma olasılığı çok yüksek. Dolayısıyla  çiftçilerimiz ürünlerine hayvan gübresi yerine kostik atıyorlar. O kostikler, toprağa ve ürünlere ne kadar zarar verir ? Son beş yıl içine olan 10 kişiden 5’inde kanser çıkıyor. Neden  ?  hiç düşündünüz mü?” dedi.
 Ertan BAYER
 
 
 
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek