Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 16 Ağustos 2018, Perşembe 09:31 tarihinde eklendi. 1446 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kocasinan Mahallesi barlardan şikâyetçi

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Kocasinan Mahallesi’nde ikamet eden kadınları ağırladı.
Kocasinan Mahallesi barlardan şikâyetçi  

Lüleburgaz Belediyesi’nin ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) gerçekleşen kahvaltı sofrası etkinlikleri 15 Ağustos 2018 çarşamba günü Kocasinan Mahallesi kadınlarını ağırladı. Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen kahvaltı sofrası etkinliğine Kocasinan Mahallesi Muhtarı Mümin Çiflikli ile beraber mahalleli kadınlar ve çocuklar katıldı. Kentli kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte ilk konuşmayı Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli yaptı. Başkan Gerenli konuşmasında “Sayın İstiklal Mahallesi Muhtarım, çok saygı değer hanımefendiler ve sevgili çocuklar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlere ait olan bu mekânda bizleri kırmayıp geldiğiniz, bizleri onurlandırdığınız için öncelikle şahsım, sonrasında belediye başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve belediye personellerim adına çok teşekkür ederim. Hepiniz hoş geldiniz. Kadın insandır demişti rahmetli Neşet Ertaş, bizler ise insanoğlu. Sizler bizi doğuran, büyüten, en zor zamanlarımızda kucak açan, bizi biz eden analarımızsınız. Benim annem de bugün burada, o yüzden bugün benim için daha farklı, çok duygusalım. Beraber ağladığımız, güldüğümüz, hayattaki her türlü zorluğu beraber göğüslediğimiz eşlerimiz, kardeşlerimiz ve hayat arkadaşlarımızsınız. Bugün ülkemizin ve dünyanın geldiği noktada maalesef kadın ile erkek arasında eşitsizlikler konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Çok fazla adaletsizlikle karşılaşıyoruz. Halbuki toplumların ilerlemesi, refahı kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla hep beraber sosyal ve ekonomik hayatın içinde yer almalarıyla gerçekleşebilir. Bunu sağlayabilmek ve farkındalığı artırmak için bizde Lüleburgaz Belediyesi olarak 2016 yılını kadın yılı ilan ettik. Şu an içinde bulunduğunuz tesisi bu çalışmalar kapsamında inşa ettiğimiz, kadınlarımızın, gençlerimizin boş vakitlerini değerlendirebileceği, sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmasını sağlayacağı akademik bir tesis. Bu başlangıçtı elbette, o çalışmalarımız devam ediyor. Kadının bir değil, bin yılı olmalı. “ dedi.

Etkinlikte daha sonra mahalleli kadınlar istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Dilber Çökmez Acıçeşme Sokak’ta bulunan meyhane ve barlardan duyduğu şikâyeti dile getirdi. Figen Berker ise kaldırımların işgal edildiğini, kaldırımlarda yürüyemediklerini söyledi. Ferra Dindar ise Lüleburgaz’da hız sınırlarına uyulmadığını, zebra geçidinin amacı dışında kullanıldığını söyledi. Ferra Dindar bir hamamın az olduğunu söyleyerek ücretsiz SPA merkezleri istedi. Sedef Aydos ise şehir içinde bulunan yaya yollarının araçlar tarafından işgal edildiğini ve yayaların geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Kıymet Baylan’ın çöp sorununa değinmesi üzerine Başkan Gerenli, çöpün bir kültür işi olduğunu, Lüleburgaz Belediyesi’nin bu konuda projesi olduğunu ve bayramdan sonra projenin hayata geçeceğini söyledi. Başkan Gerenli, Lüleburgaz’a çöp toplama istasyonları, konteynerler ve kumbaralar yerleştireceklerini ifade etti. Etkinlikte daha sonra Masal Anlatıcısı Gülçin Uslu, katılımcı kadınlara masal anlattı. Etkinliğin ardından tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile mahalleli kadınlar LYKA’yı gezip inceledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek