Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 26 Temmuz 2018, Perşembe 09:46 tarihinde eklendi. 813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli “ Hedefimiz sıfır atık”

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Gündoğu Mahallesi kadınlarını konuk etti.
Başkan Gerenli “ Hedefimiz sıfır atık”  

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 25 Temmuz 2018 Çarşamba günü Gündoğu Mahallesi’nde ikamet eden kadınları buluşturdu. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) düzenlenen etkinliğe Gündoğu Mahallesi Muhtarı İlhan Keskinkaya ile beraber mahallede ikamet eden yaklaşık 350 kadın katıldı. Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde kentli kadınların sosyal ve kültürel olarak güçlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte, kahvaltıların yapılmasının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi.

Başkan Gerenli konuşmasında “Sayın Gündoğu Mahallesi Muhtarım, saygıdeğer hanımefendiler ve sevgili çocuklar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlere ait olan bu mekânda düzenlediğimiz kahvaltı etkinliğine katıldığınız,  bizlerle kahvaltıda buluştuğunuz, bizleri onurlandırdığınız için öncelikle şahsım, sonrasında belediye başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve belediye personellerim adına çok teşekkür ederim. Hepiniz hoşgeldiniz. Öncelikle komşumuz Yunanistan’da yaşanan yangın felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Toplumların ilerleyebilmesi, mutluluğu ve refahı kadını, erkeği ve genciyle beraber sosyal ve ekonomik hayatta eşit vatandaşlar olmasıyla meydana gelebilir. Ama 21. Yüzyıla geldiğimiz tarihlerde maalesef üzücü olaylarla karşılaşıyoruz. Bize Lüleburgaz Belediyesi olarak farkındalık yaratmak amacıyla 2016 yılını kadın yılı ilan ettik. Bu bir başlangıçtı elbette. Lüleburgaz’da kadınların sosyal ve ekonomik hayata katkısının arttığını görüyorum. Bu beni mutlu ediyor. Yapılan çalışmalar içinde en önemlisi şuan içinde olduğumuz bu mekândı. Bu mekân sizler için akademik düşünülerek hazırlanmış bir mekân. Burayı yakından tanımanızı istiyoruz.” diyerek etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra mahalle sakinleri istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Gündoğu Mahallesi sakini Dilek Arkın şehir mezarlığında su kesintisi olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinden Nuray Koçer ve Seyhan Algöl ise bölgedeki apartmanlara tinercilerin girdiğini, bazılarınınsa marketlerin önünde uyuduğunu söyledi. Fikriye Çelik sokaklarına rampa isterken Hatice Aydın Lüleburgaz’da atık sorununun çözülmesini istedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ise istek ve sorunlara cevap olarak “Lüleburgaz büyük bir kent haline geldi. Nüfusumuz 120 bini aştı. 3 vardiya çalışan bir kentiz. Eskiden çöp sorunu yaşanmıyordu fakat şehrin büyümesiyle bu büyük bir sorun haline geldi. Bununla ilgili bir projemiz var. Hemen olacak bir şey değil, 1-1 buçuk sene içinde çözmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz sıfır atık. Fakat çöp bir kültür işidir. Bunu hep birlikte başaracağız. Sizden ricam çöp çıkarırken bunları cam, plastik, evsel atık gibi ayırıp çıkarmanız. Geri dönüşüme kazandıracağız.” dedi.

Etkinlikte daha sonra Kişisel Gelişim Uzmanı Beyza Öncel, iletişim, insanlar arasında doğru iletişimin önemi gibi konularda konuşma gerçekleştirdi. Kahvaltı sofrası etkinliğinde daha sonra sözü Gündoğu Mahallesi Muhtarı İlhan Keskinkaya aldı. Keskinkaya “Mahallemizin sorunları varmış fakat kimse bana sorununu anlatmıyor. Kamera sistemi istendiğini duyuyorum. Kamera sistemi muhtarlıklar ile emniyet güçleri arasında çözülebilecek bir iştir. Belediyemizi ilgilendirmez. Bununla ilgili emniyetle görüştüm. Emniyet bunun tamamını karşılayamıyor. Sizden çöplerinizi kalın poşetlerle gününde çıkarmanızı istiyorum. Belediyemizden araç tahsis ettik. Talep edenleri Kırklareli Atatürk Evi’ne götürmek istiyorum.” dedi.  Etkinliğin ardından tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile mahalleli kadınlar LYKA’yı gezip inceledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek