Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 21 Temmuz 2018, Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi. 725 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gençlik Mahallesi’nden kahvaltıya yüksek katılım

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri Gençlik Mahallesi kadınlarını buluşturan etkinlikle devam etti.
Gençlik Mahallesi’nden kahvaltıya yüksek katılım  

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında gerçekleştirilen kahvaltı sofrası etkinlikleri 20 Temmuz 2018 Cuma günü Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde(LYKA) Gençlik Mahallesi kahvaltısıyla devam etti. Lüleburgaz Belediyesi öncülüğünde, kentli kadınların sosyal ve kültürel olarak güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğine Gençlik Mahallesi’nden yaklaşık 550 mahalle sakini katıldı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Remzi Dik ile beraber etkinliğe katılan mahalleli kadınların kahvaltılarını yapmalarının ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Gerenli yaptığı konuşmasında ‘’ Sayın Gençlik Mahallesi Muhtarım, saygıdeğer hanımefendiler ve sevgili çocuklar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlere ait olan bu mekânda, geldiğiniz, bizlerle kahvaltıda buluştuğunuz, bizleri onurlandırdığınız için öncelikle şahsım, sonrasında belediye başkan yardımcılarım ve belediye personellerim adına teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Kadın insandır demişti rahmetli Neşet Ertaş, bizler ise insanoğlu. Sizler bizleri doğuran, büyüten, hayata hazırlayan, her türlü zorluğumuzda bizlere kucak açan analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, hayat arkadaşlarımızsınız.

Maalesef toplum içerisinde kadınlarımızın hak ettiği yeri alamadığını düşünüyoruz. Kadınlarımız toplumda cinsiyet eşitsizliğiyle karşı karşıya kalıyorlar.  Bizde bu nedenle 2016 yılını Lüleburgaz Belediyesi olarak kadın yılı ilan ettik. Sosyal ve ekonomik alanda kadınlarımızın, gençlerimizle, erkeklerle eşit şartlara sahip olması için çalışmalar yapıyoruz. İçinde bulunduğunuz mekânda bu kapsamda yapılan çalışmalar içinde en önemlilerinden birisi. Lüleburgaz’ın yıldızları olan sizler için, akademik olarak hazırlanmış, içinde eğlenebileceğiniz, kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz ve buraya da destek verebileceğiniz bir yer. Burayı tanımanızı istiyorum. ‘’ dedi. Etkinlikte daha sonra mahalle sakinleri, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye istek ve şikâyetlerini iletti. Mahalle sakinlerinden Çiğdem Öz, Lüleburgaz’da yer alan parklara düzenleme yapılmasını gerektiğini belirterek parkların bakımsız kaldığını, bu yüzden çocuğunu parka götüremediğini söyledi. Parklara kamera isteğini de dile getiren Çiğdem Öz, yolların bozuk olduğunu belirtti. Nalan Kale ise seyyar ızgara araçlarından duyduğu şikâyeti ifade etti. Ayşe Köse su faturalarının yüksek gelmesinden duyduğu memnuniyetsizliği belirtirken Türkan Bayrak ise Lüleburgaz’ın başlıca sorununun atık ve köpekler olduğunu belirtti.  Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ise atıklarla ilgili projelerini hayata geçireceklerini, Lüleburgaz’da çöp toplama noktaları olacağını söyledi. Atıkları evsel atık, elektronik, cam, plastik ve kağıt atık olarak ayıracaklarını ve geri dönüşüme kazandıracaklarını da söyledi. Etkinlikte daha sonra Eğitmen ve Yaşam Koçu Hülya Çizikman kadının önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğin tamamlanmasıyla beraber Gençlik Mahallesi kadınları, tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile beraber LYKA’yı inceledi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek