Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 05 Temmuz 2018, Perşembe 09:27 tarihinde eklendi. 3035 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li gençlerden İmam Hatip Ortaokulu’na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanlığı, Lüleburgaz İmam Hatip Ortaokulu’nun Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini tahrip olmuş halde okulun dışına bakan bahçe duvarına çıkarması üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
CHP’li gençlerden İmam Hatip Ortaokulu’na tepki  

CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Gençlik Kolları Başkanı Koray Lütfü Kozar yaptığı konuşmasında ‘’ Gün geçmiyor ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, kurucu düzene, kurucu iradeye, kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e saldırılar olmasın.

Ülkemizin değişik bölgelerinde Mustafa Kemal Atatürk ’ün heykellerine yapılan fiziki saldırıların bir benzerine 3 Temmuz 2018 tarihinde Lüleburgaz İmam Hatip Ortaokulu’nda canlı olarak şahit olduk. Ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin, gençliğe hitabemizin ve istiklal marşımızın içerisinde bulunduğu çerçevelerin bertaraf olmuş bir şekilde okulun bahçe duvarının dış tarafına adeta bir çöp misali atılması kabul edilemez bir davranıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde yapılmış olan bu hadsiz ve saygısız davranışı, bu günün Mustafa Kemal’lerine bir saygısızlık olarak görmekteyiz. Okullarda ilerici, laik, bilimsel ve gerçek demokratik eğitim şiarı yerine gerici, yobaz, niteliksiz eğitim uygulamalarını ve düzenlemelerini bizlere dayatmak isteyen faşist ve baskıcı bir eğitim anlayışıyla karşı karşıyayız. Bilinmelidir ki yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu, rehberi bursa nutku olan, kalbi Mustafa Kemal sevgisiyle çarpan, nabzı cumhuriyet aşkıyla atan, özgür Türkiye’nin aydın yüzlü gençleri olarak bizler bu niteliksiz eğitim sistemini kabul etmemekteyiz. Ve şunu çok iyi biliyoruz ki bugün, niteliksiz eğitimi bizlere dayatan zihniyet ile Mustafa kemal Atatürk’e saldırılarda bulunan zihniyet aynı zihniyet. Çok değil bundan yaklaşık 2 sene önce ‘Mustafa Kemal Atatürk’ü müfredattan kaldıracağız açıklamasını yapan dönemin Eğitim Bir-Sen yetkilisi ile bugün olayın gerçekleştiği İmam Hatip Ortaokulunun okul müdürü ne tesadüftür ki aynı sendikanın yöneticileridir. Buradan şunu anlıyoruz ki niteliksiz eğitim sistemini bizlere dayatmak isteyen bu sendikanın eğitim politikası eğitim ve Atatürk düşmanlığı üzerine kurulmuştur. Ve yaptığımız araştırmalar neticesinde olayda adı geçen İmam Hatip Ortaokulu’nun okul müdürü Mehmet Şanlıer’in Ensar Vakfı ile yüksek ölçüde içli dışlı olması, Ensar Vakfı’nı destekleyen iktidar partisinin propagandasını yaptığını sosyal medya hesaplarından yaptığını öğrenmemiz bizleri hiç şaşırtmamıştır. Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı gençleri yetiştirecek olan bir eğitimcinin bu denli kendini saflaştırmasının sebebi aklımızda birçok soru işareti barındırmaktadır. Bizler bu soru işaretlerine cevap aramakla birlikte neden yurtlarda tecavüz, imam hatiplerde gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık olduğunu da merak etmekteyiz. Tüm bu soruların cevabıyla birlikte 3 temmuz 2018 tarihinde Lüleburgaz imam hatip ortaokulunda Atamıza ; gerçekleşen hadsiz ve saygısız davranış neticesinde başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nedim Çetin olmak üzere olayda adı geçen okulun tüm yetkililerini görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu bağlamda Atatürk gençliği olarak bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden aldığımız güç, Bursa Nutku’ndan edindiğimiz görev bilinci ile Bu saygısız davranışın sonuna kadar takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.’’ diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek