Kırklareli Valisi Ekici'den Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Milli Mücadele 105 yaşında
Güçlü Tarım, çiftçinin sorunlarını anlattı
Cavit Dedeoğlu hayatını kaybetti
Bu haber 10 Mayıs 2018, Perşembe 09:29 tarihinde eklendi. 1126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Murat Gerenli Başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı

Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine istinaden Mayıs 2018 mutad toplantılarının ikinci birleşimi 8 Mayıs Salı günü saat 18.00’da Sokollu Külliyesi Hamamı Meclis Salonunda gerçekleşti.
Murat Gerenli Başkanlığında ilk meclis toplantısı yapıldı  

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin başkanlığında toplanan mecliste, dört dönem Lüleburgaz’a Belediye Başkanı olarak hizmet eden Emin Halebak misafir olarak katıldı. Emin Halebak gündem maddeleri görüşülmeden önce meclis üyelerine seslendi.

Halebak konuşmasında “En başından beri, 19 yıldır bu meclisle gurur duydum. Bu meclisteki herkesin siyasi parti farklılığı olmaksızın özgür bir demokrasiyle karar verme yetkinliğine sahip olduğunu düşünüyorum. Gururla şunu söyleyebilirim ki, 19 yıl boyunca tüm meclis toplantılarımızda kararlarımız yüzde 90’ın hatta yüzde 95’in üzerinde ittifakla gerçekleşti. Bugüne kadar ne meclisimizi ne encümen üyelerimizi utandıracak hiçbir kararı almadık. Bu destek, hoşgörü, anlayış ve yüksek demokrasi duruşunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizler her biriniz Lüleburgaz halkına kullandığınız oylarla şu mesajı verdiniz: Biz hangi partiden olursak olalım Lüleburgaz’ın beklentileri doğrultusunda hepimiz bir araya geliriz.” ifadelerinde bulundu.

Emin Halebak’ın konuşmasının ardından, yeni meclis üyelerinin de yer aldığı toplantıda aşağıda yazılı gündem maddelerine geçildi.

Gündem

1-Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2017 Mali yılı Kesin Hesap Cetvelleri görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi.
2-İmar Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25/04/2018 tarih ve 5368 sayılı İlave Nazım İmar Planı (Kepirtepe) konulu evrak oy birliğince kabul edildi.
3-İmar Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25/04/2018 tarih ve 5369 sayılı İmar Plan Değişikliği (116 Ada, 20 Parsel ile 448 Ada, 1 Parsel) konulu evrak oy birliğince kabul edildi.
4-İmar Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 25/04/2018 tarih ve 5370 sayılı İmar Plan Değişikliği (254 Ada, 12 ve 19 Parseller) konulu evrak oy birliğince kabul edildi.
5-İmar Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 30/04/2018 tarih ve 5547 sayılı İmar Plan Değişikliği (Edirne Bayırı İlave Uygulama İmar Planı-3.Bölgesi) konulu evrak oy birliğince kabul edildi.
6-İmar Komisyonuna 2 Üye seçimi yapıldı. Komisyona CHP Belediye Meclis Üyesi Kemal Pektaş ile MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Çetinbaş seçildi.
7-Sağlık, Çevre ve Temizlik Komisyonuna 2 Üye seçimi yapıldı. Komisyona CHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kırcıoğlu ile MHP Belediye Meclis üyesi Aybike Erkal seçildi.
8-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonuna 2 Üye seçimi yapıldı. Komisyona CHP Belediye Meclis Üyesi Günsel Solak ile MHP Belediye Meclis Üyesi İlkay İbiş seçildi.
9-Plan ve Bütçe Komisyonuna 1 Üye seçimi yapıldı. Komisyona MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Çetinbaş seçildi.
10-Halkla İlişkiler ve Kültürel Etkinlik Komisyonuna 1 Üye seçimi yapıldı. Komisyona MHP Belediye Meclis Üyesi Aybike Erkal seçildi.
11-İsilendirme Komisyonuna 1 Üye seçimi yapıldı. Komisyona MHP Belediye Meclis Üyesi Hafize Yıldız seçildi.
12-Trafik Komisyonuna 1 Üye seçimi yapıldı. Komisyona MHP Belediye Meclis Üyesi Akın Çetinbaş seçildi.
13-Demokrasi ve Yönetişim Komisyonuna 1 Üye seçimi yapıldı. Komisyona MHP Belediye Meclis Üyesi İlkay İbiş seçildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek