Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Mayıs 2018, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 1144 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de geniş katılımlı toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda yapıldı.
CHP’de geniş katılımlı toplantı  

Toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Gerenli,  Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Aslan ve Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, eski Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili aday adayı Turgut Dibek, TBMM 27. Dönem CHP Kırklareli Milletvekili aday adayı Emin Halebak,  CHP Pınarhisar İl Genel Meclis Üyesi ve CHP İl Genel Meclisi Grup Sözcüsü Çetin Şinikoğlu, ve CHP’li üyelerden oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin’in yönettiği toplantıda genel gündem, yerel gündem ve Alpullu Şeker Fabrikaları’nın satışı konuşuldu.

İlk söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli kısaca kendini tanıttı. Gerenli “2009 yılından beri CHP Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeliği yapıyorum. Lüleburgaz Belediyesi’nin Emin Halebak gibi büyük bir ustadan devraldım. Atatürk İlke ve Devrimleri’nin ışığında Sosyal Demokrat, Laik ve Bilimden yana düşünce ile Lüleburgaz Belediye Başkanlığı yapacağım. Beni bu göreve layık gören arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Kırklareli milletvekili aday dayı Emin Halebak ise “Ben Belediye Başkanı seçildiğimde 10 yaşında olanlar şimdi 30 yaşında. Bu makamları bazıları ömür boyu kalacak gibi görür. Ama ben Belediye Meclis Üyesi listemi her dönem buradan belediye başkanı çıkabilecek kişileri alarak oluştur. Murat Gerenli ile de 2009 yılından beri beraber çalışıyoruz. Kendisinin Lüleburgaz’a çok iyi hizmet vereceğini ve benden fazla oy alacağını düşünüyorum. Bütün belediye başkanları kendisinden sonra gelenlere para yerine borç bırakıyor. Ben borç bırakmadım. Bir kamyon para bıraktım.  Şimdi ben başka bir görev almaya gidiyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Emin Halebak’ın ardından TBMM’de 23. Ve 24. Dönemlerde CHP Kırklareli Milletvekili olarak görev  yapan Avukat Turgut Dibek söz aldı.

Dibek  “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce bu hafta Edirne’ye gelecek. Sonra Gümülcine’ye gidecek. Kendisi baba tarafından Selanikli, bizde anne –baba tarafından Selanikliyiz. Eşi de Rize ’li Cumhurbaşkanınla da eşinden dolayı aynı memleketli. Ama konuşması çok iyi. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum” dedi.

CHP Kırklareli İl Genel Meclisi Sözcüsü ve CHP Pınarhisar İl Genel Meclisi Üyesi Çetin Şinikoğlu; “İl Genel Meclisi’nin Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’ne temsilci vermesi gereken ancak Vali Bey’in emri ile memurlardan üye verilmiş.  Lüleburgaz Belediyesi’nin sosyal etkinlikleri olanı olarak bir kuruma devrettiği yere ihtiyaç olmamasına rağmen Cami yapılıyor. İğneada’ya devlet malı olan kurumlar Valiliğe yük oluyor diye İğneada Belediyesi’ne devredilmek isteniyor. Belediyesi’de bunu özel  firmalara kiralıyor. Ama Ahmetbey Belediyesi’nin öğrencilere park yapılmak istenen yer verilmiyor” dedi.

Çetin Şinikoğlu’nun konuşmasının ardından Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu söz aldı. Halan Dedeoğlu konuşmasında “Partimiz Alpullu’nun satışına karşı iken partili belediye başkanlarımızın almak istemesi hoş olmadı” dedi.

Emin Halebak, Hakan Dedeoğlu’nun sözünü keserek; “Sarımsaklı’yı alayım dedim. Karşı çıktınız. Ben Sarımsaklı için sava açtım. Kazandım.  Sarımsaklı’yı, Alpullu Siyasi Malzeme yapmayın, satılmaması için bir şeyler yapın” dedi.

Yapılan tartışmalarından ardından CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Önder toplantıyı kapattı.

Tartışmalar toplantıdan sonra da devan etti.

Haber Merkezi

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek