Vali sporcuları misafir etti
En fazla trafik kazası Temmuz ayında oluyor
Recep Çotuk’tan gazetemize açıklama
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden Hürfikir’e ziyaret
Bu haber 08 Mayıs 2018, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 1856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Aday Adayı Bora Terzi’den açıklama

CHP’den Milletvekili Aday Adayı olmak için İl Genel Meclisi Üyeliğinden istifa eden Avukat Bora Terzi konuyla ilgili açıklama yaptı.
Milletvekili Aday Adayı Bora Terzi’den açıklama  

Terzi “30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimi ile seçildiğim İl Genel Meclis Üyeliği görevinden 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiş bulunmaktayım. Öncelikle; bana Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliği yapma şerefini bahşeden Cumhuriyet Halk Partisi Üyelerine ve seçmenlerimize beraber görev yaptığım meclis üyesi arkadaşlarıma, Kırklareli İl Özel İdaresi’nin birbirinden değerli personeline, meclis toplantılarını düzenli takip eden basın mensuplarına, Kırklareli İlimizin muhtarlarına, kendilerine hizmet etmek için çalıştığımız Kırklareli’mizin aydın ve çağdaş halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

Bora Terzi kimdir?

 

Bora Terzi, 20.11.1977 yılında Giresun’da doğmuş, ilk ve orta öğrenimimi Görele’de, lise öğrenimimi Giresun’da tamamlamıştır. 1994 yılında yapılan üniversite sınavında  Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak yüksek öğrenim hayatıma başlamış, 1999 yılında Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Avukatlık stajını tamamlayıp, askerlik ödevini yerine getirdikten sonra 2001 yılında Kırklareli Barosu’na kaydolarak avukatlık mesleğine başlamıştır. Bora TERZİ, 2001-2003 yılları arasında Babaeski’de 2003 yılından bu yana da Lüleburgaz’da serbest avukatlık yapmaktadır.

Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi yönetim kurulu üyeliği, Kırklareli Barosu’nda bir dönem genel sekterlik, bir dönem başkan yardımcılığı, bir dönem yönetim kurulu üyeliği iki dönem Türkiye Barolar Birliği delegeliği ile Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı genel sekreterliği görevlerinde bulunmuştur.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kırklareli İl Genel Meclis Üyeliği’ne seçilmiş, Kırklareli İl Genel Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup başkan vekilliği görevini yerine getirmiş, bir yıl İl Encümenliği, dört yıl Lüleburgaz Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde Encümen Üyeliği görevleri ile İl Genel Meclisinin çeşitli ihtisas komisyonlarında başkan ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Av.Özlem Terzi ile evli olup Deniz ve Ada isimli iki kız çocuğu babasıdır.

Neden milletvekili aday adayı oldu?

Cumhuriyet, toplumların kendisini yönetecek temsilcileri kendisinin belirlediği bir yönetim şekli iken, demokrasi toplumların yaşam biçimidir. Demokrasi; temel hak ve özgürlükler, düşünce ve düşünceyi yayma özgürlüğünün güvence altında olduğu bir toplumsal yaşam şeklidir.

Demokrasinin bir ülkede tam manası ile yaşanabilmesi için,  devlet gücünün kullanılmasında ihtiyaç duyulan Yasama – Yürütme ve Yargı erklerinin birbirinden ayrı olması ve bu erklerin farklı kişi ve kurumlar tarafından yürütülüyor olması gerekmektedir.

12 Eylül 1980 darbesinin eseri olan 1982 anayasası, yıllar içinde yapılan bir çok değişiklikle demokratikleştirilmeye çalışılsa da 12 Eylül 2010 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde yapılan referandumlar sonucundaki değişikliklerle ilk halinden daha antidemokratik bir hale gelmiştir. Özellikle, 16 Nisan 2017 referandumu sonucunda yapılan anayasa değişiklikler ile birlikte “hukuk devleti” , “yargı bağımsızlığı” , “kuvvetler ayrılığı” ilkeleri ayaklar altına alınmış, erkler arasındaki denge-denetim mekanizmaları tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Demokratik parlamenter sistemin yeniden tesisi, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğünün sağlanması, kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulanması, demokrasinin ülkemizde tam manası ile yaşanması için T.B.M.M çatısı altında mücadele etmek; toplumsal barış ve uzlaşının sağlanması, Ülkemizin tekrar demokrasiye, refah ve huzura kavuşması için hazırlanması elzem olan yeni anayasaya hukukçu kimliğim ile katkıda bulunmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldum.

İşsizlik, yoksulluk, ürettiğinin karşılığını alamamak  Ülkemizin önemli sorunlarındandır. Tür-İş’in 2018 yılı Nisan ayı için yaptığı araştırmada dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken harcama tutarı (AÇLIK SINIRI) 1.680.33.TL ,  dört kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte  giyim, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim ve sağlık harcamaların toplamı(YOKSULLUK SINIRI) 5.473,38.TL olduğu belirlenmiştir. Ülkemizde asgari geçim indirimi dahil evli ve eşi çalışmayan iki çocuklu bir asgari ücretlinin aldığı net maaş 1.679,23.TL. olup maalesef bir çok aile açlık sınırında yaşam sürmektedir. Bu sorunların çözüme kavuşturulabilmesi için  Ülkemizin üretim modeli yeniden gözden geçirilmesi gerek direkt Devlet eli ile gerek se özel sektöre Devlet tarafından verilecek  destek ve teşviklerle katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünleri üreten fabrika ve işyerlerinin açılması gerekmektedir. Çiftçinin ürettiği ürünün, işçinin döktüğü alın terinin karşılığını alabilmesi, esnafın-tüccarın daha iyi koşullarda ticaretini yapması, emeklinin geçim sıkıntısı çekmeden yaşamını sürdürmesi, Ülkemizin kalkınması ve halkımızın refah ve huzura kavuşması, yoksulluk ve işsizlikle  T.B.M.M çatısı altında mücadele etmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı oldum.

Ayrıca belirtmek isterim ki; Kırklareli’miz ve Trakya Bölgemiz genel bütçeye sunmuş olduğu büyük katkıya rağmen genel bütçeden çok düşük pay almakta, Ülkemizin diğer bölgeleri ile kıyaslandığında Devlet ve Kamu yatırımlarından hak ettiği ölçüde yararlanamamaktadır. Kırklareli’mizin ve bölgemizin genel bütçeden Devlet ve Kamu yatırımlarından hak ettiği payı alabilmesi için T.B.M.M. çatısı altında mücadele etmek; Vatanıma, milletime, yaşadığım bölgeye hizmet etmek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kırklareli’de üç milletvekili çıkarması için mücadele vermek için milletvekili aday adayı oldum” dedi.

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek