Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 25 Nisan 2018, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hakan Dedeoğlu çevre mücadelesini yurtdışına taşıyacak

Çevre Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu,TOXICBIOS, uzun adıyla Zehirli Otobiyografiler, İsveç'in en köklü üniversitesi olan Stockholm'deki Kraliyet Teknoloji Üniversitesi Çevresel Beşeri Bilimler Laboratuvarı (KTH Environmental Humanities Laboratory) ev sahipliğinde yürütülen bir kamu projesine katılacak.
Hakan Dedeoğlu çevre mücadelesini yurtdışına taşıyacak  

Proje, halkı fazlasıyla ilgilendiren çevre sorunlarının, verdikleri mücadele, hayatlarının bir parçası haline gelmiş insanlar tarafından düz yazı, fotoğraf, şiir vb. yöntemlerle anlatılmasını ve böylece tarihin bilinmeyenlerinin gözler önüne serilmesini amaçlıyor. Bu nedenle otobiyografi denilmiş, yani yazarın kendi kaleminden çıkan hayat hikayesi. İsveç, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Türkiye ve başka ülkelerdeki çevre sorunlarına bu şekilde dikkat çeken birçok hikaye, projede yer alıyor. Öte yandan bu hikayeler iki nedenden dolayı zehirli: Birincisi, doğayı zehirleyen sorunları gün yüzüne çıkarıyorlar. İkincisi de sorunların dile getirilmesi, bazılarının işine gelmiyor.

 

Çevre sorunları başta olmak üzere Trakya'daki birçok adaletsizliğe karşı yıllardır mücadele veren Hakan Dedeoğlu, kendi hayat hikâyesiyle projede yer alıyor. Hayat hikayesinin başlığı ise "Çevremizden Önce Zihinlerimizi Zehirleyen Kirliliğe Karşı 30 Yıllık Mücadele." 

Aslında bu hikaye aynı zamanda ve belki de daha çok Trakyamız ile ilgili. 

Haber Merkezi

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek