Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 24 Nisan 2018, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 1621 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da coşku içerisinde kutlandı.
Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu  

Kutlamalar dün, saat 09.30’da Eski Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı. Törene Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Yavuz Bali, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda devam etti.

Kongre Meydanında devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin gerçekleştirdi. Çetin, “Bugün 23 Nisan, bugün mutlu bir gün, bugün ordusu dağıtılmış memleketin yer tarafı işgal edilmiş durumda iken kurulan ve Türk Milletinin kaderini değiştiren Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 98.yıldönümü. Vatan sevgisiyle dolu kendini milletinin bağımsızlığına adamış bu memleketin kaderini değiştiren silah sesleri ve barut kokuları arasında bu meclisi kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve zor şartlarda ülkenin her yerinde bin bir zorluklarla Ankara’ya ulaşarak bu kutlu davada Atatürk’ü yalnız bırakmayarak Meclisin kurulmasına destek veren cesur ve kahraman vekillerini minnetle ve saygıyla anıyorum.

 

 100 yıl önce memleketin her köşesi işgal edilmeye başlanmış, emperyalist güçler bir olmuş, Türkleri Anadolu’dan koparmanın hayali ve heyecanıyla var güçleriyle bu millete son darbeyi vurmayı bekliyorlardı. Emperyalist güçlerin hesap edemediği bir şey vardı. Hiçbir zaman esaret altında yaşamamış ve yaşamayacak olan Türk Milleti ve Allah’ın Türk Milletine armağanı Mustafa Kemal. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşını başlatan Mustafa Kemal bir güneş gibi Anadolu’yu aydınlatmış, Türk Milletini şaha kaldırmıştır. Peki, 100 yıl önce bizi mahvetmek isteyenler bu amellerinden vaz geçtiler mi? Hayır, vazgeçmediler. Bu coğrafya’ya vatan demeye devam ettikçe asla vaz geçmeyeceklerdir. Atatürk’ün kurduğu yüce meclisi defalarca kapatmak istediler. Hain işbirlikçileri ile 15 Temmuz’da yine sahneye çıktılar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Galip et, çünkü bu son ordusudur İslamın’ dediği yüce Türk Milletinin milli birlik ve beraberlik azminin sürdüğü sürece asla başaramayacaklardır. Gelişmiş modern güçlü Türkiye yeni yüzyıla damgasını vuracaktır. Büyük Önder Mustafa Kemal’in ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü düstur edinen bu millet çağdaş, modern bir Türkiye’yi gelecek nesillere taşıyacaktır. Gelecek nesillere daha modern ve güçlü bir Türkiye bırakmak bizlerin en temel görevidir. Sevgili çocuklar gün sizin gününüzdür. Atatürk bu bayramı milletin geleceği olarak gördüğü sizlere armağan etmiştir. Atatürk sizlerden bir tek şey istemiştir. Çalışkan olmak. Sizlerde Atatürk’e olan sevginizi çalışarak gösterin. Bugün bizlerin bulunduğu makamlarda, mevkilerde sizler olacaksınız. Sizlerde bu bilinçle kendinizi iyi yetiştirerek üreten, öz benlerimizi özümsemiş insanlar olarak bu vatana sahip çıkacaksınız.” dedi.

Çetin’in konuşmasının ardından Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Cahide İkra Şahinbay günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül alanlara ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Hürriyet Ortaokulu Anasınıfı gösterisi, Atatürk İlkokulu dans gösterisi, Kocasinan İlkokulu dans gösterisi, Hürriyet Ortaokulu vals gösterisi, Emrullah Efendi Ortaokul halk oyunları gösterisi, konuk ülke ekiplerinin (Romanya, Makadonya, Gagavuzya, Bulgaristan) gösterileri yapıldı ve tören gösterilerin ardından sona erdi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek